20-04-2021

Σε πλήρη εξέλιξη ο ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος

Έκαναν την απειλή τους πράξη: Όπως ακριβώς προανήγγειλαν με σειρά αναρτήσεων οι αυτοαποκαλούμενοι Έλληνες Anonymous, η κυβερνοεπίθεση κατά τουρκικών διαδικτυακών στόχων άρχισε και είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Ξεκίνησαν οι μαζικές επιθέσεις. Τουρκία είμαστε Έλληνες δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα! Ο κυβερνοπόλεμος Ξεκίνησε και δεν σταματάει!», ενημέρωσαν με νέα ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook, δίνοντας στη δημοσιότητα μία πρώτη λίστα με διαδικτυακούς κυβερνητικούς τόπους, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί.

Οι ίδιοι πανηγυρίζοντας ανέβασαν και δύο από τις σελίδες που έγιναν στόχος της επίθεσης – η μία του Υπουργείου Άμυνας και η δεύτερη μίας υπηρεσίας του Υφυπουργείου Οικονομικών.

Πρώτοι τη σκανδάλη στον ιδιότυπο αυτό πόλεμο πάτησαν, χθες το μεσημέρι, Τούρκοι χάκερς που «έριξαν» τη σελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού primeninister.gr. Ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης μέσω Twitter, με το μήνυμα “η Αγία Σοφία είναι δική μας“. Επρόκειτο για τη δική τους απάντηση στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση των Ελλήνων χάκερς που απείλησαν με μαζικές κυβερνοεπιθέσεις κατά τουρκικών ιστοσελίδων.

Νωρίτερα οι έλληνες Anonymous υποσχέθηκαν να ρίξουν εκατοντάδες τουρκικές σελίδες με «μαζικές επιθέσεις», καθώς υπάρχουν αναφορές και για «χτύπημα» σε σελίδα τουρκικού καναλιού, αλλά και κατά του κρατικού πανεπιστημίου «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ