26-02-2021

Αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα – 20 προσαγωγές

  • Η έρευνα πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού
  •  Μεταξύ των 20 προσαγωγών υπάρχουν και άτομα που έχουν σε δεύτερο βαθμό αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει

Από σκηνή σε σκηνή ερεύνησαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί και λιμενικοί, τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, σε μια κοινή επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου του νησιού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και είχε σαν αποτέλεσμα την προσαγωγή 20 ατόμων από την Αστυνομία και δύο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, μεταξύ των 20 υπάρχουν και άτομα που έχουν σε δεύτερο βαθμό αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει.

Το γεγονός μεταφράζεται στο ότι πρέπει να τους επιδοθεί το σχετικό έγγραφο, εν συνεχεία θα συλληφθούν, θα κρατηθούν στα κρατητήρια (ελλείψει προαναχωρησιακού κέντρου) και μετά θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι στον καταυλισμό της Σούδας υπάρχουν σκηνές δίπλα στη θάλασσα, ενώ σε αυτόν υπολογίζεται ότι διαμένουν περίπου 1.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ