31-10-2020

Η Αφροδίτη Μάνου απαντά στις χυδαιότητες

Μια αληθινή, δυνατή και ξεκάθαρη απάντηση έδωσε η Αφροδίτη Μάνου απέναντι στις χυδαιότητες όλων, αναφορικά με τη διαγραφή ανάρτησής της από το facebook.  

Η γνωστή μουσικός και τραγουδίστρια, η οποία είδε την κριτική της για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαγράφεται σε χρόνο που προκάλεσε την έκπληξή της, αλλά και τη δική μας, έγραψε τα παρακάτω στον προσωπικό της λογαριασμό:

«Λοιπόν, για να τελειώνουμε μια και καλή μ’ αυτή την ιστορία γιατί έρχονται άλλες:

1) Το Φέισμπουκ δεν έκοψε τη δημοσίευσή μου για όσα φαίνονται στη φωτογραφία που μόνη μου ανάρτησα μετά, αλλά για όσα δεν φαίνονται και βρίσκονται μετά από εκεί που σταμάτησα το κάδρο γιατί ακριβώς δεν ήθελα να “ξανατιμωρηθώ” από το Φέισμπουκ που γουστάρω και με διασκεδάζει. Να σκάσετε λοιπόν, δεν θα μάθετε ΠΟΤΕ γιατί μού αφαίρεσαν το ποστ.

2) Τιμώ και σέβομαι τους αμεα, ίσως είμαι η μόνη που έγραψα στο ΦΒ για τις προ ολίγων μηνών κινητοποιήσεις τους για τα επιδόματά τους, όπως και επανειλημμένως πέρσιστους Παραολυμπιακούς με χαρά, θαυμασμό και περηφάνεια για τη δύναμη της θέλησής τους. (Ψάξτε τις αναρτήσεις μου και βρείτε τα).

Εκείνο που έγραψα στην συγκεκριμένη φίλη που με “ξεφίλιωσε” είναι ότι η γνωστή γελοιογραφία του Mauro Biani όπου η Ελλάδα πετάει στο βάραθρο το γνωστό τέρας με το αναπηρικό αμαξίδιο, δεν έχει να κάνει με το αμαξίδιο, αλλά με το τέρας κι ότι ο Σόϊμπλε δεν αθωώνεται για τον μισελληνισμό του και τη σιχαμάρα του επειδή είναι παραπληγικός.

3) Μην προσπαθείτε να με σπιλώσετε.Η ζωή μου, η Τέχνη μου, οι απόψεις μου, οι σχέσεις μου, είναι νεράκι καθαρό. Δροσερό και διάφανο. Είμαι μια πτωχή καλλιτέχνις μόνη, ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Θα φύγω απ’ αυτόν τον κόσμο όπως ήρθα. Χωρίς τίποτα.

Δεν ανήκω κανενός και ΟΛΟΙ μου οι συνάδελφοι, απ’ όποιο είδος, ακόμα κι αυτοί που έχουμε τσακωθεί, με σέβονται και με τιμούν για τη στάση μου 46 χρόνια σ’ αυτή την παλιοδουλειά,
σ’ αυτή την “αχάριστη” πατρίδα.

Μ’ έχουν τιμήσει με τη φιλία τους, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους οι μεγαλύτεροι Έλληνες καλλιτέχνες και όχι μόνο. 

Κλείνοντας, άθενς βόις και ελεύθερε τύπε και όσοι άλλοι προσπαθείτε να μού στερήσετε το “ηθικό μου πλεονέκτημα” και δεν πέσατε ακόμα στην αντίληψη των φίλων μου για να με ενημερώσουν, θέλω να δηλώσω ότι σάς περιφρονώ βαθύτατα εσάς και τα κίνητρά σας στην προσπάθεια που κάνετε να αλλοιώσετε τη δημόσια εικόνα μου. Είμαι πολύ καλή για να είμαι αληθινή, αλλά έτσι είμαι. Ρωτήστε τους εχθρούς μου…

Αφροδίτη Μάνου, Νέο Ψυχικό Κυριακή 4 Ιουνίου 2017».