25-01-2021

Στη Λέσβο η Ελβετίδα υπουργός Δικαιοσύνης

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα η Ελβετίδα υπουργός Δικαιοσύνης Simonetta Sommaruga, συνοδευόμενη από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα Hans – Rudolf Hodel και συνεργάτες της.

Κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο η Ελβετίδα υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ο οποίος την ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι «η γενικότερη κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, σε σχέση με πέρυσι».

Η Ελβετίδα υπουργός, ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για τη φιλοξενία και την αναλυτική ενημέρωση, που όπως είπε, την βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση του τουρισμού στη Λέσβο και για τους τρόπους με τους οποίους η Ελβετία μπορεί να στηρίξει τον τόπο. «Μπορεί να μην ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως να είσθε σίγουρος ότι στις Βρυξέλες δίνουμε μάχη για να υιοθετηθούν οι απόψεις σας και να στηριχθεί στην πράξη η Λέσβος. Επιβάλλεται να λάβετε άμεσα την απαραίτητη οικονομική στήριξη, ώστε να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες που υπάρχουν», τόνισε η κ. Sommaruga.

Επίσης, κατά την επίσκεψη της στη Λέσβο η κ. Sommaruga επισκέφθηκε το Κέντρο υποδοχής και πιστοποίησης προσφύγων στη Μόρια και το δημοτικό καταυλισμό στον καρά Τεπέ. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Ελβετική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τους «Γιατρούς του Κόσμου» προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ