12-04-2021

Οι Φιλαδελφιώτες έστειλαν μήνυμα κατά της τρομοκρατίας στην πόλη τους (εικόνες)

Μαζική ήταν η παρουσία κατοίκων, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών σχημάτων και προσωπικοτήτων στη συγκέντρωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ενάντια στην τρομοκρατία.

Δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, δίνοντας ηχηρό μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην πόλη, της ελεύθερης έκφρασης και των δημόσιων χώρων.

«Δεν θα ανεχτούμε τη φίμωση καμίας άποψης στην πόλη μας, ούτε θα αυτολογοκριθούμε για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. «Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι πολύ παραπάνω από το γήπεδο της ΑΕΚ και το δικαίωμα της να έχει γήπεδο στον ιστορικό της χώρο. Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς από την αρχή, μαζί με τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει και τις απαιτήσεις που έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε από την πολιτεία προκειμένου να μη λειτουργήσει εις βάρος της λειτουργίας της πόλης μας. Σήμερα διακυβεύεται το δικαίωμα αυτής της κοινωνίας να μπορεί να έχει λόγο και φωνή σε ότι πρόκειται να γίνει. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για κανένα λόγο.
Και δεν το διαπραγματευόμαστε για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν θέλουμε να γίνουμε ένα πειραματόζωο, το οποίο τελικά θα υποκύψει, ώστε μετά το πείραμα να προχωρήσει ανεμπόδιστα και στην υπόλοιπη χώρα».

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο εκπρόσωπος του Συντονισμού για την Υπεράσπιση των Ελευθεριών και των Κοινών Αγαθών Τάσος Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων – Τμήμα Αττικής Αντώνης Μαούνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ