17-04-2021

Τα πανάκριβα μηχανήματα του Αγίου Σάββα πιθανότατα θα πωληθούν στο εξωτερικό

  • Άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας διέρρηξαν δύο κλινικές και έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα τεράστιας αξίας
  • Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας
  • Αναζητούνται οι δράστες

Ως περίεργη χαρακτηρίζεται από τις αστυνομικές Αρχές η ληστεία των πανάκριβων μηχανημάτων της γαστρεντερολογικής και πνευμονολογικής κλινικής του Αγίου Σάββα.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας διέρρηξαν δύο κλινικές και έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα τεράστιας αξίας.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», στελέχη τόσο του νοσοκομείου όσο και της αστυνομίας εκτιμούν πως τα ακριβά μηχανήματα, αξίας 400.000 ευρώ, θα μεταφερθούν στο εξωτερικό, καθώς είναι απίθανη η χρήση τους στην Ελλάδα από τη στιγμή που βάση των κωδικών μπορούν να εντοπιστούν.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Τα αντικείμενα που έχουν κλαπεί

Από το γαστρεντερολογικό και το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», μετά από παραβίαση στις πόρτες, έγινε η κλοπή των ιατρικών μηχανημάτων, που διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα.

Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.

Οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.

Τέλος όπως έγινε γνωστό έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ