30-10-2020

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας (εικόνες – video)

  • Πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας
  • Οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου
  • Συμμετείχε και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν απόψε στη Θεσσαλονίκη μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους σε ομοεθνείς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ οι οποίοι πραγματοποιούν από τις 17 Απριλίου απεργία πείνας.

Με τη συμπαράσταση μελών της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη οι Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία, όπου πραγματοποίησαν την καθιστική διαμαρτυρία, κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες φυλακισμένων απεργών πείνας και παλαιστινιακές σημαίες, ενώ διένειμαν και φυλλάδια σε περαστικούς.

Όπως αναφέρεται, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Δ.Σ. της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και το προεδρείο της ΕΔΥΕΘ, από τις 17 Απριλίου πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαρκείας και καταγγέλλεται ότι σε πολλές περιπτώσεις κρατούνται χωρίς δίκη και χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ, thestival.gr)