27-02-2021

Φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών για τον οδηγό του Ι.Χ. μέσα στο οποίο πνίγηκαν τρεις νέοι

  • Τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015 έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι κατά την πτώση του αυτοκινήτου στο λιμάνι της Πάτρας
  • Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε σχεδόν εννιά ώρες

Μετά από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 9 ώρες και με την ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρισμένη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών τον 24χρονο οδηγό του τραγικού οχήματος, το οποίο είχε πέσει στο μόλο της Πάτρας οδηγώντας στον «υγρό τάφο», τρία νέα παιδιά.

Η απόφαση που εξεδόθη έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.

Αξίζει να τονιστεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει στην αγόρευσης της να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, ωστόσο τελικά αυτό δεν έγινε δεκτό.

Ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου

Η ένταση, όπως και η συγκίνηση, ήταν μεγάλη κατά την ακροαματική διαδικασία. Μία χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν ο πατέρας του άτυχου Ανδρέα Αλέξη, Βησσαρίων Αλέξης, πλησίασε τον κατηγορούμενο και του έδειξε φωτογραφία του γιου του.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πλευρά της πολιτικής αγωγής ζήτησε από την δικαστική έδρα, το αδίκημα να μετατραπεί σε κακούργημα, από πλημμέλημα.

Η μητέρα της 23χρονης Ρεγγίνας Ζαπάντη ζήτησε «σεβασμό στη μνήμη των τριών παιδιών που πνίγηκαν».

Ο 24χρονος οδηγός του οχήματος ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο οδηγός υποστήριξε στους δικαστές ότι μπέρδεψε την κίτρινη λωρίδα που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και την θεώρησε ως διαχωριστική λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας του, την ακολούθησε και έπεσε στο νερό.

Πηγή: thebest.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ