28-02-2021

Σταθάκης: Ασφυκτικές πιέσεις για πώληση μονάδων της ΔΕΗ – Απεργίες ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

  • «Ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ», φέρεται να δήλωσε στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο υπουργός
  • «Εμείς οι εργαζόμενοι θα κινηθούμε και συνδικαλιστικά αλλά και νομικά κατά της πώλησης μονάδων. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι αντίστοιχες με εκείνες του 2014, όταν κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της “μικρής ΔEΗ”», προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη, για τα θέματα που σχετίζονται με την επιχείρηση και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

«Ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ», φέρεται να δήλωσε στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο υπουργός.

Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει διαγωνισμός μετά τον Ιούνιο για την παραχώρηση του 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ, κυρίως με την πώληση λιγνιτικών μονάδων. Ομοίως, οι θεσμοί επιμένουν και στην πώληση του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ και στη μη μεταβίβαση του ποσοστού στο Υπερταμείο, κάτι που διεκδικεί η κυβέρνηση.

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ως απάντηση κατά της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Αδαμίδης, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων (όχι και υδροηλεκτρικών σε αυτή τη φάση), χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμη το χαρτοφυλάκιο που θα πουληθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, η όποια λύση συμφωνηθεί θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, ενώ ο ίδιος καλεί σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις τους φορείς της κοινωνίας, τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας.

«Εμείς οι εργαζόμενοι θα κινηθούμε και συνδικαλιστικά αλλά και νομικά κατά της πώλησης μονάδων. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι αντίστοιχες με εκείνες του 2014, όταν κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της “μικρής ΔEΗ”», προειδοποιούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ