15-05-2021

Νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα με την Porsche: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

  • «Καθαρές» οι τοξικολογικές του Βακάκη όσον αφορά το αλκοόλ
  • Κατέθεσαν οι γονείς του συνοδηγού της Porsche
  • Οι αξιωματικοί κάλεσαν τον Κλέιτον για κατάθεση
  • Απαντήσεις για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο αναμένονται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Οι τοξικολογικές εξετάσεις του Γιώργου Βακάκη, του οδηγού της Porsche, που προκάλεσε το τραγικό ατύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας, δίνουν νέα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών έδειξαν ότι ο νεαρός οδηγός δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ την ημέρα του δυστυχήματος.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις σε πρώτη φάση έδειξαν ότι ο 24χρονος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ οι αναλύσεις συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Βακάκης είχε κάνει χρήση άλλων ουσιών.

Οι καταθέσεις στις Αρχές

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν τις απαραίτητες καταθέσεις και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι γονείς του συνοδηγού της Porsche, Ανδρέα Γεωργακόπουλου.

Μάλιστα, οι γονείς έδειξαν διατεθειμένοι να ψάξουν δικαστικά να βρουν ποιος ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού τους.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Τροχαίας επικοινώνησαν και με τον ποδοσφαιριστή Σίλβα Κλέιτον και τον ενημέρωσαν ότι θα κληθεί για κατάθεση.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Σίλβα Κλέιτον ήταν ο οδηγός του γκρι Audi R8 που σταμάτησε να βοηθήσει στο πολύνεκρο τροχαίο.

Όπως όλα δείχνουν, η δικογραφία θα χρειαστεί κάποιο χρόνο να ολοκληρωθεί, λόγω της σοβαρότητας και της περιπλοκότητας του δυστυχήματος.

Λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας που ζητούν καθημερινά ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι έρευνες.

Ποια συνεργεία συντηρούσαν το αυτοκίνητο

Απαντήσεις για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο αναμένονται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ οι Αρχές αργότερα θα απευθυνθούν στον Απόστολο Βακάκη, τον πατέρα του οδηγού του μοιραίου οχήματος, για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, αναμένεται να περάσουν όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το δυστύχημα. Θα εξετασθούν όλοι εκείνοι που έκαναν συντηρήσεις στο όχημα, αλλά και οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μετά το δυστύχημα. Κατάθεση θα δώσουν και οι υπάλληλοι της Νέας Οδού που παρακολούθησαν μέσα από τις κάμερες την πορεία του οχήματος.

Όλες οι πλευρές έχουν ορίσει πραγματογνώμονες για να ορίσουν με ευκρίνεια τις συνθήκες του δυστυχήματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, φαίνεται ότι η αιτία του τροχαίου είναι το σκάσιμο του πίσω δεξιού ελαστικού το οποίο άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο εκτροπής, όμως οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο στο 82.4 χιλιόμετρο άρχισε να ξεφουσκώνει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ