15-05-2021

Δικαστικό «μπλόκο» σε παράταξη της ΧΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης (εικόνες – video)

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν -με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής- εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής στο δήμο Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούσαν να γίνει δεκτό το ψηφοδέλτιό τους στις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου των Εργαζομένων του κεντρικού Δήμου και να αναβληθούν οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου.

Είχε προηγηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο δήμο, όπου αποφασίστηκε η μη συμμετοχή της συγκεκριμένης παράταξης στις εκλογές, με το αιτιολογικό ότι προσκρούει ευθέως στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και από το καταστατικό του Συλλόγου. Η ουσία της υπόθεσης έχει οριστεί να συζητηθεί στις 31 Μαΐου.

Με αφορμή την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον δήμο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο είχαν απευθύνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Παραιτήθηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες τέσσερα από τα πέντε μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης παραιτήθηκαν, υπό το φόβο να υποστούν κυρώσεις σε περίπτωση που δεν κάνουν δεκτή την υποψηφιότητα της χρυσαυγίτικης παράταξης.

«Μέλη της εφορευτικής επιτροπής άρχισαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους γιατί, λέει, δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γ.Σ.. Αν αυτοί οι συνάδελφοι πιέστηκαν ή εκβιάστηκαν από κάποιους, οφείλουν να το πουν» ανέφερε σε ανακοίνωση της η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – dailythess.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ