15-04-2021

80.000 επισκέπτες στην έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη»

  • Ολοκληρώθηκε η έκθεση GR80s, στο Γκάζι
  • Η έκθεση παρουσίασε μέσα από μια ποικιλία εκθεσιακών μεθόδων όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επίμαχη δεκαετία και διαμόρφωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις επόμενες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε επιτυχία η ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», που διοργανώθηκε με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων καθώς και με τη σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από τον Ιανουάριο ως και την Κυριακή που μας πέρασε, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Ο αριθμός των επισκεπτών έφθασε τους 80.000.

Μέσα από 4.000 εκθέματα, 13 θεματικά περίπτερα, 1000 σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclass, worshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις κ.α.), άλλοι θυμήθηκαν ξανά και άλλοι «έζησαν» για πρώτη φορά, την υπέροχη αυτή δεκαετία. Από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το ’87, έως τις μεταπτώσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από την εκπομπή του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης το ’89, έως τη «νέα δημοσιογραφία» που εισήγαγε το περιοδικό ΚΛΙΚ και από τον μύθο που δημιούργησε ο Μπίλλυ Μπο στο χώρο της μόδας, έως τη φετιχοποίηση του τζιν, η έκθεση παρουσίασε μέσα από μια ποικιλία εκθεσιακών μεθόδων όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επίμαχη δεκαετία και διαμόρφωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις επόμενες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ