16-05-2021

Παρέμβαση του Συνηγόρου Καταναλωτή για επιστροφή ποσού σε βελγίδα

Το ποσό των 399,96 ευρώ επέστρεψε ελληνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο σε βελγίδα, μετά από ηλεκτρονική εξωδικαστική επίλυση διαφοράς από το Συνήγορο του Καταναλωτή.

Η βελγίδα υπέβαλε αναφορά στην Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια μέσω διαδικτύου από ελληνικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, ωστόσο, λόγω τεχνικού σφάλματος που αφορούσε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διπλοκρατήθηκαν τα εισιτήρια, με συνέπεια να χρεωθεί η πιστωτική της κάρτα με το διπλάσιο ποσό.

Η καταναλώτρια προσπάθησε, αρχικά, να επιλύσει τη διαφορά απευθείας με την εταιρεία, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα και προχώρησε σε καταγγελία στην πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση διαβιβάσθηκε μέσω της πλατφόρμας στην Ανεξάρτητη Αρχή “του Συνηγόρου  του Καταναλωτή”, η οποία, προχώρησε σε ηλεκτρονική διαμεσολάβηση για την επίλυση της διαφοράς, με την εταιρεία να παραδέχεται το σφάλμα της και να επιστρέφει στην καταναλώτρια το ποσό των 399,96 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ