17-05-2021

Η μητέρα του «δράκου του Αμαρουσίου» κατέθεσε πως ο γιος της άκουγε φωνές και είναι άρρωστος

Με καταθέσεις που σοκάρουν ξεκίνησε σήμερα η δίκη του «δράκου του Αμαρουσίου», στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της 25ης Μαΐου αφού είχε επιτεθεί σε μία γυναίκα κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο 30χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και οπλοκατοχή.

Ο δράστης είχε προσπαθήσει να φιμώσει το θύμα του, το οποίο όμως αντέδρασε έντονα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο δράστης, αν και το έβαλε στα πόδια, συνελήφθη λίγα τετράγωνα πιο κάτω από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι ξεκίνησε τις επιθέσεις δύο μήνες πριν συλληφθεί εξαιτίας μίας ερωτικής απογοήτευσης που βίωσε στο παρελθόν. «Δεν ήθελα να τις πειράξω, ήθελα μόνο να τις αγγίζω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε, με τον κατηγορούμενο να αρνείται τις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα βιασμού κατά των 6 γυναικών, ενώ η μητέρα του, που κατέθεσε στο δικαστήριο, ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι άρρωστος και πως η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά τον χωρισμό από την σύντροφό του. Η μητέρα του κατηγορούμενου ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του γιου της.

«Άκουγε φωνές που του έλεγαν “χούφτωσ’ την –χούφτωσ’ την”», κατέθεσε η μητέρα του 30χρονου ενώ παράλληλα είπε πως στο πρόσωπο των θυμάτων ο γιος της έβλεπε την πρώην κοπέλα του.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και τα θύματα του 30χρονου, κάποιες από αυτές κλαίγοντας. Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και η γυναίκα που είχε καταφέρει να δει τα χαρακτηριστικά του και είχε οδηγήσει με τις καταθέσεις και περιγραφές της την Αστυνομία στην σύλληψη του δράστη.

«Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Προσπαθούσε να ξεκουμπώσει το παντελόνι αλλά δυσκολευόταν», είπε μια από τα θύματα του «δράκου».

«Ήθελε να με βιάσει», κατέθεσε άλλη γυναίκα.

«Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε», είπε ακόμα μια γυναίκα.

Κατά τον ψυχίατρο της οικογένειας του δράστη, Δημήτρη Σούρα, ο κατηγορούμενος «δεν είναι βιαστής» αλλά ένας άνθρωπος «με οριακή νοημοσύνη, άτολμος και δειλός, που αρρώστησε».

Η υπεράσπιση του 30χρονου ζήτησε από το δικαστήριο την μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας στην πλημμεληματικού βαθμού προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς επίσης και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ