18-05-2021

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γερμανός δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός κρατούμενος Γκίντερ Βάλραφ

Ο Γερμανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής Γκίντερ Βάλραφ ο οποίος το 1974 είχε φυλακιστεί εκεί από το χουντικό καθεστώς, επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή τις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται πως ο Γκίντερ Βάλραφ κατά την επταετία, θέλοντας να αντιταχθεί στο τότε καθεστώς και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αλυσοδέθηκε σε ένα στύλο στην πλατεία Συντάγματος και μοίραζε αντιδικτατορικά φυλλάδια. Συνελήφθη, και φυλακίστηκε μέχρι την πτώση της χούντας και την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων.

Σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, τον υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτ. Φυτράκης και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας, ενώ του δώρισε συμβολικά ένα «Αλφαβητάρι του κρατουμένου» στην αγγλική γλώσσα.

Ο κ. Βάλραφ ζήτησε πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση στη φυλακή, τα επισκεπτήρια και τις δραστηριότητες που έχουν οι κρατούμενοι.

Ακόμη, περιηγήθηκε στους χώρους των φυλακών συνοδευόμενος από πολιτικούς συγκρατούμενους του 1974 με τους οποίους αντάλλαξαν μνήμες και σκέψεις από την κοινή τους εμπειρία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ