13-05-2021

Υπό κράτηση σε μυστικό σημείο οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί – Εξετάζεται μεταφορά τους (εικόνα)

Πονοκέφαλο στις ελληνικές αρχές προκαλεί η κράτηση δύο τούρκων στρατιωτικών των επίλεκτων δυνάμεων που φέρονται να έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν στο altsantiri.gr ότι κρατούνται σε ασφαλές σημείο και δεν απέκλειαν τη μεταφορά τους σε σημείο εντός της Αττικής.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές οι δύο κρατούμενοι που πέρασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους τους οποίους αναζητούν οι αρχές στη γειτονική χώρα και έχει εκδοθεί ειδικό σήμα.


Οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί φέρεται να κατέθεσαν αίτηση ασύλου και εκκρεμεί η εξέτασή του.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν πως οι τουρκικές αρχές δεν διευκρινίζουν ακόμη τον λόγο που οι συγκεκριμένοι αναζητούνται.

Οι κινήσεις των ελληνικών αρχών είναι προσεκτικές και όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές η υπόθεση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να μην πυροδοτηθεί νέα ένταση.

Επίσης κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα τονίζουν με νόημα ότι δεν θα επιτρέψουν η Ελλάδα  να μπει σε πεδίο αντιπαράθεσης της Τουρκίας με οπαδούς του Γκιουλέν.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει επίσημο αίτημα έκδοσης για τους δύο κρατούμενους.

Ωστόσο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Έλληνα αξιωματούχο, οι ελληνικές αρχές αναμένουν από ώρα σε ώρα το επίσημο αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία.

Περιμένουμε ότι η Τουρκία θα υποβάλει αίτημα έκδοσης για τους δύο, πάντως αυτή η υπόθεση δείχνει να είναι σοβαρότερη“, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters ενώ επιβεβαίωσε πως οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις ελληνικές.

Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζει ότι οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15η Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν κατηγορηματικά, ως απολύτως ανακριβείς, τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι δύο Τούρκοι κομμάντος κρατούνται από την ΕΥΠ.

Ρεπορτάζ: Β. Τερζάκης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ