17-05-2021

Επώνυμοι έγιναν πωλητές της «Σχεδίας» στους δρόμους της Ελλάδας (εικόνες)

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς και άλλοι επαγγελματίες, φόρεσαν σήμερα το κόκκινο γιλέκο των πωλητών της «σχεδίας», στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η παραπάνω δράση, η οποία πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του περιοδικού δρόμου «σχεδία», διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), η οποία κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Αύγουστος Κορτώ στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων επί της οδού Καλλιδρομίου

Γιώργος Mαυρίδης (πλατεία Αγίας Ειρήνης)

Η τραγουδίστρια Μαριέττα Φαφούτη (πλατεία Καπνικαρέας)

Ο σεφ Ηλίας Μαμαλάκης (Σύνταγμα)

Ο Γιάννης Στάνκογλου (Ερμού)

Ο Χρήστος Λούλης (πλατεία Μοναστηρακίου)

Ο Βασιλής Αλεξάκης (πλατεία Κολωνακίου)

Στην Αθήνα, το γιλέκο της «σχεδίας» φόρεσαν οι συγγραφείς Αύγουστος Κορτώ (στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων επί της οδού Καλλιδρομίου) και Βασιλής Αλεξάκης (πλατεία Κολωνακίου), η τραγουδίστρια Μαριέττα Φαφούτη (πλατεία Καπνικαρέας), οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά (Μετρό Ακρόπολης), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (πλατεία Κοραή), Θεοδώρα Τζήμου (Βουκουρεστίου), Γιάννης Στάνκογλου (Ερμού) και Χρήστος Λούλης (πλατεία Μοναστηρακίου), οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης (Σύνταγμα) και Βασίλης Καλλίδης (Βαρβάκειος Αγορά) και ο καλλιτέχνης Γιώργος Mαυρίδης (πλατεία Αγίας Ειρήνης).

Στη Θεσσαλονίκη, στα πόστα τους και στην ώρα τους ήταν, ο Γιάννης Σερβετάς από τους Ράδιο Αρβύλα (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας), η ηθοποιός Γιολάντα Μπαλαούρα (πλατεία Αγίας Σοφίας), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μέγαρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και διάσημος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ) και οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης (Τσιμισική και Αριστοτέλους), Νικόλ Καζαντζίδου (Τσιμισκή και Π. Μελά), Ευθύμιος Σαββάκης (Τσιμισκή και Π.Π. Γερμανού) και Στέφανος Τσιτσόπουλος (Τσιμισκή και Κομνηνών).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ