20-04-2021

Προσπάθεια αγροτών να εισέλθουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τρακτέρ

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επιχειρούν να εισέλθουν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο που έχει στηθεί, από τις 30 Ιανουαρίου, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στον κόμβο «Πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν τον αερολιμένα).

Έκλεισαν αιφνιδιαστικά τον οδικό κόμβο στο αεροδρόμιο

Σε αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του οδικού κόμβου, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν από τις 18:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και από άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ θα παραμείνουν στο σημείο «τουλάχιστον για δύο ώρες».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν τον κόμβο με 20 περίπου τρακτέρ και η κυκλοφορία προς και από το αεροδρόμιο διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), στήθηκε στις 30/1 και είναι κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων προς τον αερολιμένα να διεξάγεται από τη διασταύρωση ΙΚΕΑ και από την αερογέφυρα Θέρμης.

Κάλεσμα Τζιτζικώστα στους αγρότες να ανοίξουν το δρόμο για το αεροδρόμιο

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κάλεσε τους αγρότες να ανοίξουν το δρόμο για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και να μην συνεχίσουν τον αποκλεισμό του οδικού κόμβου του αεροδρoμίου.

Αφού συνομίλησε μαζί τους, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου μαζί τους προκειμένου -όπως είπε- να βρει άμεσα λύσεις, για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, τα οποία αναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, κάλεσε και τους αγρότες να μην αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες και ειδικά την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, διότι εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών πλήττουν και τον τουρισμό.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε την κάθετη αντίθεσή του στους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ κάλεσε τους αγρότες να θέσουν τα αιτήματά τους στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Δευτέρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ