31-10-2020

«Κάναμε μια πλάκα», είπε ένας εκ των επτά νεοσυλλέκτων που σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό (video)

Ο ένας εκ των επτά νεοσυλλέκτων που σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό μίλησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού STAR για την επίμαχη φωτογραφία. Ο 23χρονος φαντάρος εξήγησε, με αλλοιωμένη φωνή, πως όλο αυτό ήταν μια πλάκα, ενώ μετάνιωσε, όπως είπε, για την πράξη του.  

Ο νεοσύλλεκτος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι της φωτογραφίας έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και προσθέτει πως δεν τους παρακίνησε κανείς για την πράξη τους.

Ο 23χρονος δήλωσε, επίσης, πως άλλοι τετρακόσιοι Αλβανοί, εντός του ελληνικού στρατεύματος, ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 2 από τους 8 νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή, ενώ οι υπόλοιποι 6 είναι στη διαδικασία εξέτασης από τους γιατρούς του 401, ώστε, επίσης, να πάρουν αναβολή. Και οι 8 επρόκειτο να ορκιστούν στις 10 Φεβρουαρίου. Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για τον νεοσύλλεκτο που τράβηξε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.