13-04-2021

Συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών – Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Παραμένουν οι αγρότες όλης της χώρας με τα οχήματά τους σε κεντρικά οδικά σημεία και συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς.

Το κεντρικό μπλόκο παραμένει στον κόμβο της Νίκαιας, με τρακτέρ και αγρότες από Λάρισα – Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στη Νίκαια και τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, μετά την απόφαση των αγροτών από το μπλόκο του Πλατυκάμπου να παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό και να αποκλείσουν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες του μπλόκου προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

Την ίδια ώρα, το ρεύμα προς Αθήνα στην εθνική οδό παραμένει κλειστό επ’ αόριστον από τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, με τους αγρότες να προετοιμάζονται να υλοποιήσουν την απόφασή τους και να πραγματοποιήσουν αγροτικό συλλαλητήριο προς το κέντρο της Λάρισας, σήμερα στις 18:00.

Σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, αναμένεται να προχωρήσουν οι παραγωγοί.

Οι συγκεντρωμένοι προχωρούν καθημερινά σε κλείσιμο και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης από 16:00 έως 18:00.
Κλειστός και ο κόμβος στα «Πράσινα Φανάρια».

Επίσης, αγροτικό μπλόκο, παραμένει στο κόμβο Αργυροπουλίου με τους παραγωγούς να προχωρούν σε τρίωρο καθημερινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, από 18:00 κάθε απόγευμα.

Ένα νέο μπλόκο έχει στηθεί στην περιοχή της Λάρισας και συγκεκριμένα στο κόμβο της Ραχούλας ενώ προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο κέντρο της Λάρισας .

Επίσης οι αγρότες των Φαρσάλων που έχουν βγάλει και αυτοί τα τρακτέρ τους στο δρόμο, προχώρησαν σήμερα για πρώτη φορά σε δίωρο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Τρακτέρ επίσης, βρίσκονται στους κόμβους του Πλατυκάμπου και της Γυρτώνης.

Κεντρικές οδικές αρτηρίες αποκλείουν παράλληλα αγρότες της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι αγρότες από περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν υποβάλλει αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ