23-10-2020

Ένταση μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ έξω από τη ΔΕΘ (videos)

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όταν αγροτοκτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους όπου αναπτύσσεται η κλαδική έκθεση και συνάντησαν κατεβασμένα τα ρολά.

Αφού τα σήκωσαν, συνάντησαν κλοιό των ΜΑΤ που τους εμπόδισε να προχωρήσουν.

Στην συνέχεια, ανέβηκαν οι τόνοι, με τους αγρότες να προσπαθούν να σπάσουν το μπλόκο της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η κάθοδος 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα οποία οι διαδηλωτές αγροτοκτηνοτρόφοι από τον κόμβο Δερβενίου έφθασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Για μικρό χρονικό διάστημα το κέντρο της πόλης έκλεισε, αλλά στις 15:30 τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά απο τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο, που δεν υπερέβαιναν τους 300 και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μίλησαν για «αφανισμό του πρωτογενούς τομέα» και για «εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης».

Ο αγρότης, Γιάννης Παναγής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν στοιχειοθετημένες και κοστολογημένες προτάσεις και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνταχθεί με τους αγρότες, αφού ουσιαστικά -όπως είπε- τα προβλήματα είναι «κοινά για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Δικηγόροι οικογένειας Φύσσα: Ο αγώνας συνεχίζεται, μέσα και έξω από τα δικαστήρια

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών λέγοντας ότι με τις πολιτικές τους «καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα» και σημείωσε ότι «κανείς μέχρι σήμερα δεν έσκυψε στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων».

«Ηρθαμε εδώ με τα τρακτέρ μας, από τις περιοχές Λαγκαδά, Λητής, Μελισσοχωρίου, Δρυμού και Ασσήρου, του νομού Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουμε μήπως και μας ακούσει κανείς σ΄αυτήν την κυβέρνηση, αλλά και στα άλλα κόμματα επίσης», είπε ο πρόεδρος του Συντειαρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι «διαμαρτυρόμαστε για κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό».

Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Δράμας, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, τόνισε ότι η δράση τους θα συνεχιστεί, πιθανώς με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Πηγή βίντεο: thestival

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Καιρός: Ηλιοφάνεια και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή