08-03-2021

Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τα δεκάδες νεκρά ψάρια από τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα (εικόνες)

Αποτρόπαιο είναι το θέαμα στην περιοχή των Ιαματικών Λουτρών του Καϊάφα εδώ και λίγες ημέρες, καθώς στην επιφάνεια του καναλιού που οδηγεί στη λίμνη, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κτιρίου με την πισίνα, επιπλέουν εκατοντάδες νεκρά ψάρια.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφ.«Πατρίς», τα νεκρά ψάρια είναι πάρα πολλά και εντοπίζονται από την αρχή σχεδόν του μικρού καναλιού που ξεκινά από το σπήλαιο της ιαματική πηγής μέχρι και δέκα μέτρα από τη λίμνη του Καϊάφα.

Ο διευθυντής των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, Νίκος Λευκαδίτης, έκανε αυτοψία στο σημείο χθες το μεσημέρι και στη συνέχεια ενημέρωσε τη διοίκηση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για τα Λουτρά, ενώ σήμερα θα μεταβεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας για να ενημερώσει ώστε να κινηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου και τον εντοπισμό των αιτίων.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είχε ξαναεμφανιστεί πριν από 10 χρόνια περίπου, προκαλώντας ερωτήσεις στη Βουλή και την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπισή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων, η ύπαρξη τόσο μεγάλου πληθυσμού ψαριών οφείλεται πιθανότατα σε περιβαλλοντικούς (θειάφι, βαρέα μέταλλα, τοξικές ουσίες, λιπάσματα, κ.ά.) ή μικροβιολογικούς/μικροβιακούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να γίνει εργαστηριακή εξέταση, ενώ πιθανότατα θα σταλεί και δείγμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Χημείο του Κράτους.

Πηγή: patrisnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ