20-10-2020

Ρόδος: 52χρονος υποστηρίζει ότι είναι παιδί βιασμού και αιμομιξίας

 

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των διαφορών, που αναφέρονται σε σχέσεις γονέων και τέκνων, προσέφυγε ένας κάτοικος του Βόλου, ζητώντας να διαταχθεί η διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης με τη μέθοδο των αντιγόνων ιστοσυμβατότητας ΗL-Α, καθώς και την ανάλυση του DΝΑ και κάθε άλλη γενικώς αναγνωρισμένη ιατρική μέθοδο, ούτως ώστε να αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι είναι τέκνο βιασμού και αιμομιξίας μεταξύ ενός κατοίκου της Ρόδου και της αδελφής του!

Η αγωγή στρέφεται κατά ενός Ροδίτη και με αυτήν ζητείται να αναγνωριστεί ότι είναι βιολογικός – φυσικός του πατέρας.

Η υπόθεση αποτελεί συνέχεια άλλης που εξετάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου. Το δικαστήριο είχε απορρίψει την αγωγή του ίδιου ενάγοντος και της μητέρας του, κατά του ίδιου προσώπου.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα ενός 52χρονου σήμερα, κατοίκου Βόλου, ο οποίος αναζήτησε και φέρεται να βρήκε τους φυσικούς του γονείς, όταν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του θετού πατέρα του, πληροφορήθηκε ότι ήταν φυσικό τέκνο Ροδιτών.

Ο 52χρονος, κατά το έτος 2009, λίγο πριν το θάνατο του θετού του πατρός και κατά τις τελευταίες του στιγμές, πληροφορήθηκε συγκεκριμένα ότι υιοθετήθηκε από αυτόν και την γυναίκα του και ότι οι πραγματικοί του γονείς βρίσκονται στη Ρόδο. Ενώ ήταν σε ηλικία 46 ετών, ξεκίνησε επίμονο αγώνα προκειμένου να ανεύρει τους φυσικούς του γονείς.

Αναζήτησε την πραγματική του μητέρα, την οποία βρήκε τελικά στη Ρόδο και ήρθε σε επικοινωνία μαζί της.

Όπως υποστηρίζεται στην αγωγή, ούτε εκείνη εγνώριζε την ύπαρξή του, αφού όταν τον γέννησε σε ηλικία μόλις 15 ετών, της είπαν στο νοσοκομείο, όπου την πήγε η μητέρα της ότι γεννήθηκε νεκρός.

Μετά την τραγική αυτή αποκάλυψη, η μητέρα του, όπως υποστηρίζει, του εξιστόρησε όλη την αλήθεια, η οποία του προκάλεσε ακόμα τραγικότερο σοκ, αφού διαπίστωσε τελικά ότι όχι μόνο ήταν υιοθετημένος από τα τρία του χρόνια, αλλά επιπλέον ότι είναι ο γόνος εγκλήματος βιασμού και αιμομιξίας της μητέρας του από τον αδελφό της.

Φέρεται να του αποκάλυψε η μητέρα του συγκεκριμένα ότι ο αδελφός της, όταν αυτή ήταν σε ηλικία 14 ετών, την βίασε και την κατέστησε έγκυο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η μητέρα της διέδιδε στην κλειστή κοινωνία του χωριού, όπου κατοικούσαν, ότι η κόρη της έμεινε έγκυος από έναν στρατιώτη, που υπηρετούσε εκεί και σκόπευε να την παντρευτεί, κρατώντας εφτασφράγιστο το μυστικό, με αποτέλεσμα να ζει η μητέρα του στον κόσμο της απόλυτης σιωπής, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει ή να υπερασπίσει τον εαυτό της, αφού ζούσε σε άθλιες συνθήκες της μικρής κλειστής κοινωνίας του χωριού της δεκαετίας 1960-1970.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ακόμα δύο νεκροί από κορονοϊό - Στους 514 ο συνολικός αριθμός

Ο καταγγελλόμενος, με τις προτάσεις του αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται. Ισχυρίζεται ότι η εγκυμοσύνη της αδελφής του προήλθε από μια περιστασιακή σχέση με κάποιον στρατιώτη. Υποστήριξε ότι η αδελφή του παρέμεινε στο νοσοκομείο με το παιδί οκτώ ημέρες από την ημερομηνία γεννήσεώς του, δηλαδή την 15η Φεβρουαρίου 1963 και ότι καμία απολύτως ιδιαίτερη επαφή, πολλώ μάλλον σαρκική ιδιαίτερα με το χαρακτήρα του βιασμού δεν είχε με την αδελφή του.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι από το έτος 1962, όταν ήταν 17 ετών μέχρι και λίγο χρόνο πριν την επίδοση της αγωγής, δεν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα στη σχέση τόσο με την αδελφή του, όσο και με τα αδέλφια και τους γονείς τους.

Τόνισε παραπέρα ότι ο ισχυρισμός της εβιάσθη δικονομικά ότι είναι αδύνατον να αξιολογηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αφού παρήλθε ο τριπλάσιος σχεδόν χρόνος παραγραφής αυτής της κολασίμου πράξεως από το χρόνο τελέσεώς της και ουδέποτε καταγγέλθηκε έστω καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την αδελφή ή τους γονείς τους.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι η αγωγή είναι μη νόμιμη και απορριπτέα ως προς τον πρώτο ενάγοντα, ενόψει του ότι, προϋπόθεση για την προστασία της προσωπικότητας είναι η ύπαρξη προσβολής με πράξη άλλου, που να διαταράσσει μία ή περισσότερες εκδηλώσεις του βλαπτόμενου κατά τη στιγμή της προσβολής, η δε πράξη προσβολής αφενός δε στράφηκε κατά του ιδίου, αφετέρου, κατά τον κρίσιμο χρόνο που έλαβε χώρα η πράξη αυτή, έστω και σε διαφορετικό από αυτόν πρόσωπο, καμία αντανακλαστική συνέπεια αυτής δεν υπέστη στον συναισθηματικό του κόσμο, εφόσον δεν είχε καν γεννηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Βεβήλωσαν το Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη - Καταδίκη και από το Υπ. Εξωτερικών

Συνακόλουθα, όπως κρίθηκε παρέλκει και η εξέταση του αιτήματος για διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης με τη μέθοδο του υβριδισμού DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο εναγόμενος είναι ή όχι φυσικός πατέρας του πρώτου ενάγοντος.

Με την νέα του αγωγή ο Βολιώτης εξιστορεί τους ίδιους ως άνω ισχυρισμούς του και ζητά από το δικαστήριο να υποχρεωθεί ο εναγόμενος Ροδίτης, να υποβληθεί στις εξετάσεις που προαναφέραμε προκειμένου να αποδειχτεί ότι είναι ο φυσικός – βιολογικός του πατέρας.

Την υπόθεση χειρίζονται ο δικηγόρος Βόλου κ. Ιάσονας Εμμανουηλίδης και ο δικηγόρος Ρόδου κ. Σεβαστιανός Κούρκουλος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στο «Big Brother»: Το ροζ βίντεο της Δανέζη, ο σάλος και η διακοπή του live streaming

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στο σπίτι του «Big Brother» με ροζ βίντεο παίκτριας που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Μετά το βίντεο της Χριστίνας...

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ενοικιάζεται τριμελής οικογένεια για Χριστούγεννα!

Και τώρα οι νταήδες της Χρυσής Αυγής θυμήθηκαν ότι είχαν πατεράδες, μαμάδες και γιαγιάδες. Γιατί ο Φύσσας δεν είχε.; Όλους αυτούς τους έρμους που τους...

Τέσσερις μέρες με τα ίδια ρούχα και χωρίς να μπορούν να δουν τους γονείς τους οι μαθητές που συνελήφθησαν

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιείται σήμερα, στην Ευελπίδων μετά την είδηση ότι 14χρονος μαθητής κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη (15/10), ημέρα πραγματοποίησης του...

Κανέλλη: Μην ξεχάσετε ποτέ τη σβάστικα στο τζάμι της κουζίνας του Ηλιόπουλου

Στη σβάστικα, σχηματισμένη από κάγκελα, στο παράθυρο της κουζίνας της μητέρας του καταδικασμένου για ένταξη στην εγκληματική οργάνωσης, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, η οποία φαίνεται στο...

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκλεψε τις εντυπώσεις στα 87 της με την εμφάνιση στο «J2US» (video)

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκλεψε τις εντυπώσεις στα 87 της μόλις βγήκε στη σκηνή του «Just the two of us». Η σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια είναι...

Αθερίδης: Χυδαία επίθεση στον ηθοποιό για τη μάσκα – «Δεν είμαι που@@ρα σαν και σένα»

Χθες Παρασκευή (16/10) ο Θοδωρής Αθερίδης δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook μια ανάρτηση που αφορούσε τη χρήση μάσκας σε σχέση με την πανδημία του...