26-10-2020

Απεργούν και οι εφοριακοί την Πέμπτη

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, ανακοίνωσαν οι εφοριακοί, ενώ θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, οι εφοριακοί καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών:

«Μετά από 6 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που διέλυσαν τον κλάδο και τις υπηρεσίες μας, πετσόκοψαν το εισόδημά μας, έχουν επιβάλει φορολογίες εξοντωτικές, και διέλυσαν το ασφαλιστικά μας ταμεία, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες υποσχέσεις που δεν δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και είναι σοβαρά».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι βασικές διεκδικήσεις του κλάδου, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Στη διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στα πλαίσια της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από 1.1.2017 και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.
  • Στη μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ.
  • Στην άρση του νόμου για ποινικές – αστικές – πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών.
  • Στην παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες.
  • Στην ανάγκη 3.000 νέων προσλήψεων ς για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που έχουν απογυμνωθεί ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.
  • Στην άρση του αποκλεισμού της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στις Σέρρες - Τι αποφάσισε ο Δήμος