16-04-2021

Η κατάθεση της Νικολούλη για τη «μαύρη χήρα»: Στα διαλείμματα με ρωτούσε αν είναι ωραία

Η γνωστή δημοσιογράφος κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας, στη δεύτερη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Πριν ακόμη προλάβει να εξεταστεί από την έδρα, οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης της χήρας του θύματος που κατηγορείται για τη δολοφονία του, δημιούργησαν αδικαιολόγητη ένταση που προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου.

Μετά από αρκετές διακοπές, η Αγγελική Νικολούλη για περισσότερο από τρεις ώρες κατέθετε τα στοιχεία που είχε φέρει στο φως η έρευνα του «Τούνελ», γύρω από την υπόθεση. Όπως ανέφερε, η ίδια και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν την έρευνα μετά από έκκληση της αδελφής του θύματος. Οι συγγενείς του προηγουμένως είχαν αποστείλει επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό με το αίτημα να αναλάβουν την έρευνα έμπειροι αστυνομικοί, αφού επρόκειτο κατά τη γνώμη τους για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία. Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης, με απάντηση του είχε ενημερώσει την οικογένεια, ότι μια επιπλέον ομάδα αστυνομικών θα ερευνούσε περαιτέρω την υπόθεση. Η προανάκριση πήρε τότε τετράμηνη παράταση, κατόπιν έγγραφης παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της περιοχής.

«Και η κατηγορούμενη μας είχε πει ότι ήθελε να βρεθεί ο δολοφόνος», τόνισε η δημοσιογράφος. «Στο υλικό του ρεπορτάζ έβλεπα μια γυναίκα που ενώ είχε χάσει τον άνδρα της, μιλούσε με τόνο ψύχραιμο και περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια μέρες, ώρες και λεπτά, χωρίς καμία συναισθηματική φόρτιση. Σκέφτηκα πως μπορεί να είναι του χαρακτήρα της γιατί δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο στο πένθος. Προβληματίστηκα όταν την είδα στον τόπο όπου ο σύζυγος της δολοφονήθηκε. Όπως μας είπε ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε ακεί μετά το φονικό. Ήταν άνετη και αστειευόταν με το συνεργείο σαν να μην αφορούσε την ίδια το όλο σκηνικό…»

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της τη διέκοψε απότομα ο συνήγορος υπεράσπισης λέγοντας: «Δεν έχουμε ανάγκη κρίσεων, αλλά γεγονότων», για να προκαλέσει για μία ακόμα φορά τη δυσαρέσκεια της Έδρας που παρότρυνε τη δημοσιογράφο να συνεχίσει.

«Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος στον τόπο του συμβάντος έλεγε «δεν ξέρετε πόσο αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο», αναφερόμενη στον παιδικό φίλο του θύματος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε νεκρός. Ο ίδιος που βρισκόταν στο σημείο, ενοχλήθηκε και της ζήτησε να φύγει για να μιλήσει στους συνεργάτες του «Τούνελ». Όσο συνεχιζόταν η έρευνα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν θέλησε να εμφανιστεί στην κάμερα και επέμενε στην εκδοχή της αυτοκτονίας.

Σε μεταξύ μας συνομιλία, όταν τον ρώτησα γιατί πήρε την πρωτοβουλία να πετάξει ένα σημαντικό στοιχείο, όπως οι σφαίρες που ήταν στο συρτάρι του μαζί με το επίμαχο όπλο, απάντησε πως δεν ήθελε να μπλέξει. Θέλησε να με συναντήσει στο γραφείο και ήρθε στην Αθήνα. Μου είπε πως το θύμα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Οικονομικής φύσεως αλλά και με τη σύζυγο του, που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σπάταλη. Όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε ποιος άλλος μπορεί να είχε τα κλειδιά του σπιτιού του εκτός από τη χήρα και το θύμα, απάντησε πως δεν γνώριζε αν τα είχαν δώσει κι αλλού» συνέχισε η δημοσιογράφος.

Η Αγγελική Νικολούλη αναφέρθηκε ακόμη σε μια μαρτυρία που είχε φτάσει στην εκπομπή, που έλεγε πως η χήρα είχε μαχαιρώσει στο παρελθόν τον άντρα της στο χέρι. Εκείνη που βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο και είδε την πληροφορία, απάντησε αμέσως πως είχε κοπεί μόνος του, αλλά επέμενε να μάθει ποιος την είχε δώσει. Έλεγε και ξανάλεγε πως λέγονται πολλά γι αυτήν που δεν ισχύουν.

Παρενέβη πάλι ο συνήγορος υπεράσπισης που ρώτησε τη μάρτυρα αν γνώριζε ότι ο κατηγορούμενος είχε ερωμένη προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Έδρας. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε μια μαρτυρία γείτονα που άκουσε την επίμαχη μέρα το θύμα να φωνάζει «κακούργα θα σε σφάξω», μια γυναίκα να απαντάει «Θανάση μη!» και μετά δύο πυροβολισμούς. Περιέγραψε ακόμα τη στάση της χήρας μέσα στο στούντιο όσο συγκεντρώνονταν πληροφορίες και συνεχιζόταν η έρευνα. Όπως είπε, στα διαλειμματα αναρωτιόταν συνεχώς για την εικόνα της και ρωτούσε : «Τα είπα καλά;» Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η δημοσιογράφος τα μικρόφωνα στις ζωντανές εκπομπές είναι ανοιχτά. Την κατέγραψαν να ρωτάει το συνοδό της αλλά και τον δικηγόρο της οικογένειας του άνδρα της «Πως με είδες;» «Τους τάπωσα τους αστυνομικούς…».

«Είναι γεγονότα αυτά;» διέκοψε για μια ακόμα φορά ο συνήγορος υπεράσπισης προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου που είπε: «Ναι, είναι». Ο δικηγόρος της Πολιτικής αγωγής αποκάλεσε προκλητικό τον συνήγορο υπεράσπισης και μετά από μια ολιγόλεπτη ένταση παρενέβη και πάλι η πρόεδρος που είπε σε αυστηρό τόνο, πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάρει μέτρα.

Η μάρτυρας συνέχισε λέγοντας πως η χήρα ακούστηκε να ρωτάει συγγενή της σε διάλειμμα αν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση της στην τηλεόραση. Ανέφερε ότι ρώτησε τη Λάμπρου για το κινητό τηλέφωνο και για το τσαντάκι του συζύγου της που ο ίδιος δεν αποχωριζόταν ποτέ και που βρέθηκε, όπως της είπε στο σαλόνι του σπιτιού. Εκείνη απάντησε πως δεν το είχε δει αν και ήταν σε εμφανές σημείο πάνω σε μια πολυθρόνα. Εντύπωση είχε προκαλέσει στη δημοσιογράφο το γεγονός πως όταν αναφερόταν στον σύζυγο της τον αποκαλούσε «αυτός» με αδιαφορία και ψυχρότητα.

Όταν η πρόεδρος ρώτησε τη δημοσιογράφο γιατί ασχολήθηκε με αυτήν την υπόθεση ενώ είχε τόσες άλλες, η Αγγελική Νικολούλη απάντησε: «Δεν πιστέψαμε ότι ήταν αυτοκτονία, αλλά δολοφονία. Έπρεπε να γίνει έρευνα, κάτι που ζήτησε και η ίδια η κατηγορούμενη. Στην αρχή έλεγε για κάποιον γείτονα με τον οποίο το θύμα είχε οικονομικές διαφορές, μετά για ένα συγγενή του θύματος που τον κάλεσε στο τηλέφωνο τη μοιραία μέρα. Προσπαθούσε να βρει υπόπτους και ισχυριζόταν πως ζει για να βρεθούν οι δολοφόνοι», κατέληξε η δημοσιογράφος.

Ένταση υπήρξε προς το τέλος της εξέτασης με τον ένα από τους δύο δικηγόρους της κατηγορούμενης, όταν η Αγγελική Νικολούλη ένιωσε να προσβάλλεται από το ύφος και τους χαρακτηρισμούς του. «Επέμενε η υπεράσπιση να απαντήσω σε απανωτά ερωτήματα αν είναι ένοχη η κατηγορούμενη κι αν αυτή σκότωσε τον άνδρα της», δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο η δημοσιογράφος.

«Εγώ αυτό που έκανα ήταν να καταθέσω εφόσον κλήθηκα τα στοιχεία της έρευνας μας και όχι να δημιουργήσω εντυπώσεις με τέτοιους ακραίους χαρακτηρισμούς. Το δικαστήριο και μόνο είναι αρμόδιο να κρίνει την ενοχή ή την αθωότητα ενός κατηγορούμενου».

Πηγή: anikolouli.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ