07-05-2021

Ξεκινά το Σάββατο η 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί στις 19-20 Νοέμβρη την 4η Πανελλαδική συνδιάσκεψη με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό, ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ελπίδας και ανατροπής». Η συνδιάσκεψη θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, συσκέψεων και συνεδριάσεων Διοικητικών συμβουλίων πάνω από 510 συνδικαλιστικές οργανώσεις Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και επιτροπές αγώνα εργοστασίων και χώρων δουλειάς. Από τις παραπάνω συλλογικές διαδικασίες έχουν εκλεγεί πάνω από 1200 αντιπρόσωποι και παρατηρητές, που εκπροσωπούν  χιλιάδες εργαζόμενους.

Στη συνδιάσκεψη θα λάβουν μέρος και 36 ξένες οργανώσεις από 23 χώρες και πάνω από 50 αντιπροσώπους, γεγονός που, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, εκφράζει το διεθνές κύρος και την εμβέλεια του ΠΑΜΕ σε όλον τον κόσμο.

Τι είναι η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

«Η ίδια η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι καθαρός αέρας αλλαγής και ανατροπής απέναντι στη δυσοσμία που αναδίνει ο βάλτος του ενσωματωμένου συνδικαλισμού», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. «Δεν έχει σχέση με τα συνέδρια της ΓΣΕΕ που γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά σε άδειες καρέκλες, συνέδρια εκφυλισμένα μιας αδίστακτης εργατικής αριστοκρατίας, που ελέω μηχανισμών της κυβέρνησης και της εργοδοσίας παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης».

Στην αναλυτική του ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ εξηγεί ότι «η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική, ζωντανή διαδικασία όπου τον λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι που θα βρεθούν στο στάδιο με απόφαση του σωματείου τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Εκπροσωπούν και μεταφέρουν τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τον προβληματισμό και τις αποφάσεις που θα πάρουν οι εργάτες στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς κάτω στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, στη βάση.

Τι θα συζητηθεί στη Συνδιάσκεψη

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα θέματα πάνω στα οποία θα τοποθετηθούν οι αντιπρόσωποι και θα συζητηθούν αφορούν, μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

  • Χάραξη γραμμής αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής, Οργανωμένη, σχεδιασμένη και μαχητική διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, ενάντια σε αυτούς που την καταδικάζουν στη φτώχεια και σε όρους επιβίωσης των αρχών του προηγούμενου αιώνα
  • Έξοδος των συνδικάτων από την ασφυκτική θηλιά του εργοδοτικού και κυβερνητικού ελέγχου των ηγεσιών που κυριαρχούν σε στρατηγικούς κλάδους και στις τριτοβάθμιες οργανώσεις στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • Απαλλαγή από τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας, του κοινωνικού εταιρισμού και της υποταγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα
  • Να αγκαλιάσουν τα συνδικάτα την μεγάλη μάζα των ανοργάτων νέων εργαζόμενων με τις άθλιες εργασιακές σχέσεις λάστιχο και τους μισθούς ψίχουλα, την τεράστια μάζα των ανέργων.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη συνδιάσκεψη.

Οι διεθνείς συμμετοχές στη συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία WFTU
Ένωση Αραβικών Συνδικάτων ICATU
Βρετανία, RMT
Κύπρος, ΠΕΟ
Σρι Λάνκα, ICEU
Αυστρία, Left Bloc
Τσεχία, OSCMS
Σουηδία, SEKO klubb 111
Γαλλία, Cheminots de Versailles CGT
Ισπανία, Central Sindical Unitaria de PyJ
Ισπανία, CSC
Δανία, 3Φ Νεολαία Βιομηχανικών Συνδικάτων
Ιταλία, USB
Ινδία, AITUC
Ιταλία, SGB
Τουρκία, Sosyal Is
Τουρκία, Naklyat Is
Κυπρος, Dev Is
Παναμάς, FAT
Σερβία, SLOGA
Λίβανο, CGTL
Αλβανία, KSSH
Συρία, GFTU Syria
Ν. Αφρική, NUM
Τουρκία, Birlesik Metal Is
Γερμανία, Mercedes Benz Bremen
Γερμανία, Verdi FS Media
Κούβα, CTC
Γαλλία, FNAF
Πορτογαλία, CGTP In
Βραζιλία, CTB
Λευκορωσία, FTUB
Παλαιστίνη, PFTU
Κυπρος, KTOEOS
Παλαιστίνη, GUPW
Χώρα Βάσκων, LAB
Ισπανία, CoBas

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της Συνδιάσκεψης, οι διεθνείς αντιπροσωπείες που θα βρίσκονται στη Συνδιάσκεψη, θα πάρουν το λόγο κατά τη διάρκεια διεθνιστικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Νοέμβρη, στις 19:00, με θέμα: «Η Εργατική Τάξη Ενάντια στις Αντεργατικές Πολιτικές, τις Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις και Πολέμους».

Το altsantiri.gr θα βρίσκεται στον χώρο της Συνδιάσκεψης για να καλύψει δημοσιογραφικά τις εργασίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ