06-05-2021

«Αμελητέα μειοψηφία» οι ακραίες φωνές κατά της φοίτησης των προσφυγόπουλων

Την απόφαση να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο έλαβαν ορισμένοι γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη, στον Δήμο Βόλβης, οι οποίοι αντιδρούν στη φοίτηση των προσφυγόπουλων.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης, “ήρθαν την Τρίτη στο σχολείο 13 από τους 130 μαθητές ωστόσο η εικόνα είναι ότι την Τετάρτη θα προσέλθουν κανονικά όλα τα παιδιά”.

«Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή. Στη 1.15 τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στις 2 έρχονται τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.
«Μιλήσαμε με τους γονείς και για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής, παρόλα αυτά υπάρχουν μεμονωμένες φωνές που συνεχίζουν να αντιδρούν»,πρόσθεσε.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι κάτοικοι των περιοχών  που κάθισαν για πρώτη φορά στα θρανία τα προσφυγόπουλα, υποδέχτηκαν τα παιδιά εγκάρδια και με τραγούδια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ