20-04-2021

«Λέει ψέμματα, δεν ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε», λέει ο Νικολάι για τον πατέρα της μικρής Άννυ

«Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αλλά δεν είναι καθόλου χαζός. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και γιατί είμαι εδώ», δήλωσε ο φερόμενος εραστής, φίλος και συγκατηγορούμενος του πατέρα της 4χρονης Άννυ, Νασίφ Αχμέντοφ γνωστός ως Νικολάι κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας της μικρής Δημήτρινας Μπορίσοβα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με τον θάνατο και τον τεμαχισμό του μικρού κοριτσιού ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του πατέρα της, Στανισλάβ Μπακατζίεβ ή αλλιώς Σάββα.

Ο πατέρας της Άννυ στην απολογία του κατέθεσε πως ο Νικολάι, δεν είχε καμία ανάμειξη στον θάνατο και στον τεμαχισμό του παιδιού, αλλά ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να την τεμαχίσει, πράγμα που ο κατηγορούμενος σήμερα αρνήθηκε πεισματικά.

Ο 30χρονος Βούλγαρος απολογούμενος, τόνισε πως παρά το γεγονός ότι είχε επισκεφθεί το σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, αρκετές φορές μετά τον θάνατο της Άννυ, δεν είχε αντιληφθεί κάτι περίεργο και ότι ο Σάββας του είχε πει αρχικά πως το παιδί βρίσκεται στην μητέρα του.

Ο Νικολάι υποστήριξε ότι αργότερα, ο Σάββας του το εξομολογήθηκε πως τεμάχισε την 4χρονη κόρη του και αποφάσισε να μεταβεί στην Βουλγαρία και να καταγγείλει το περιστατικό στις αρχές.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο φύγατε από το σπίτι;

Κατηγορούμενος: Επειδή την Μεγάλη Πέμπτη πήγα στη δουλειά και δέκα λεπτά πριν τελειώσω με πήρε τηλέφωνο ο Στανισλάβ και μου είπε ότι είναι στο σπίτι η μητέρα του και πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν θέλει να με δει…

Πρόεδρος: Μεγάλη Τετάρτη που μείνατε σπίτι το παιδί σε τι κατάσταση ήταν; Τις προηγούμενες ημέρες η Άννυ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε παραπονεθεί για κάτι;

Κατηγορούμενος: Το παιδί ήταν υγιέστατο και μόνο μια φορά μου είχε πει ότι την πονούσε το στομάχι της. Την Μεγάλη Τρίτη μου το είπε. Το είπα στον πατέρα της και μου είπε θα πεινάει.

Πρόεδρος: Την Τετάρτη το βράδυ τι κοιμήθηκε η Άννυ;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω γιατί το παιδί κοιμόταν όταν επέστρεψα.

Πρόεδρος: Σας ανησύχησε κάτι με την Άννυ, ροχάλιζε, έκανε περίεργο θόρυβο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Πρόεδρος: Τι κάνατε όταν γυρίσατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Επειδή ήταν η πρώτη μέρα στη δουλειά, ήθελα να το συζητήσω με τον Στάνισλαβ, αλλά εκείνος ήταν στεναχωρημένος και δεν μου έδωσε σημασία, μου είπε «έχω γυναίκα, έχω παιδί και έχω και προβλήματα». Η Άννυ ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ, σκεπασμένη με μία κουβέρτα. Δεν έμεινα πάνω από 20 λεπτά στο δωμάτιο.

Πρόεδρος: Ποτέ κοιμηθήκατε;

Κατηγορούμενος: Γύρω στις 11:30.

Πρόεδρος: Ο Σάββας είχε κοιμηθεί νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Όχι, είχε ένα πιάτο πορσελάνης που έβαζε ναρκωτικά και άκουγα που έσπαγε το ναρκωτικό με ένα μαχαιράκι.

Πρόεδρος: Όταν ξυπνήσατε την επόμενη μέρα που ήταν το πιάτο που ο Σάββας έβαζε τα ναρκωτικά;

Κατηγορούμενος: Στο τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ

Πρόεδρος: Είχε πρόσβαση και η Άννυ σε αυτό; Θα μπορούσε να το πιάσει;

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσε να το πιάσει ναι…

Πρόεδρος: Η Άννυ ήταν εκεί όταν ξυπνήσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν την είδα ούτε την άκουσα. Και μάλιστα θύμωσα διότι το δωμάτιο ήταν κλειδωμένο και δεν μπορούσα να βάλω άρωμα.

Πρόεδρος: Αυτά που λέει ο Σάββας ότι σας φώναξε, είδατε το παιδί νεκρό και του είπατε να την τεμαχίσει είναι ψέματα;

Κατηγορούμενος: Αν ήταν έστω και ένα τοις χιλίοις αλήθεια από αυτά που λέει θα σας το έλεγα, αν είχα την παραμικρή ανάμιξη σε όλο αυτό, σαν άνδρας θα σας το έλεγα.

Πρόεδρος: Λέει ψέματα δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Ναι

Ο Νικολάι υποστήριξε πως επέστρεψε στο σπίτι για 5 μόνο λεπτά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής, για να πάει τσιγάρα στον πατέρα της 4χρονης.

«Όταν πήγα στο σπίτι μπήκα κατευθείαν στην κουζίνα και πέταξα τα τσιγάρα στο τραπέζι. Τον ρώτησα πού είναι η μικρή πριγκίπισσα και μου είπε ότι είναι στην μητέρα του για να την προσέχει. Έβαλα να πιω νερό γιατί βιαζόμουν να φύγω. Αριστερά από το νεροχύτη είδα το γκαζάκι, πάνω στον πάγκο της κουζίνας ήταν μία κατσαρόλα και ακουγόταν ότι το γκαζάκι δούλευε. Τον ρώτησα τι βράζει και μου είπε φτιάχνω κοτόπουλο για το σκυλάκι. Μου έκανε εντύπωση η ώρα. Ήταν και μία νάιλον σακούλα στο διάδρομο, και μου είπε ότι είχε πάει στο βουλγαρικό κατάστημα και είχε αγοράσει τρόφιμα». 

Πρόεδρος: Ξαναπήγα τε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Ναι το Μεγάλο Σάββατο, μου είπε ο Σάββας να πάμε για ποτό, ήταν χαρούμενος, πήγαμε σε μια ντισκοτέκ που ήταν κλειστή. Μείναμε εκεί και παίζαμε Play Station.

Πρόεδρος : Είδες στους τοίχους διαμερίσματος αίμα ή οτιδήποτε άλλο, εμετό;

Κατηγορούμενος : Ποτέ

Πρόεδρος: Την επόμενη ημέρα πήγε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος : Εννιά με δέκα το βράδυ. Πάλι παίξαμε PlayStation και μετά πήγαμε για ποτό. Τι να πω, ενάμιση χρόνο τώρα ο κατηγορούμενος δουλεύει όλο τον κόσμο με την μοίρα της κόρης του. Μπορεί να το κάνει και για εκδίκηση.

Πρόεδρος : Τι θέλετε να πείτε;

Κατηγορούμενος : αν δεν ήμουν εγώ δεν θα ήταν κατηγορούμενος, αν δεν είχα πει εγώ τι μου έχει εξιστορήσει τότε δεν θα ήταν εδώ

Πρόεδρος : Τότε γιατί δεν αναφέρει ότι από κοινού σκοτώσατε την Άννυ;

Κατηγορούμενος : Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε αλλά δεν είναι καθόλου χαζός. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και γιατί είμαι εδώ.

Πρόεδρος : Γιατί αφού ήθελε να σας εμπλέξει Στάνισλαβ γιατί δεν ανέφερε ότι σκοτώσατε την Άννυ;

Κατηγορούμενος : Πως να το πει αφού δεν είναι αλήθεια

Πρόεδρος : Εδώ λέτε πως λέει κι αλλά που δεν είναι αλήθεια.

«Μου είπε ότι εσύ δεν ξέρεις τι έχει συμβεί σε αυτό το σπίτι όσο εσύ λείπεις. Μου είπε ότι είχε μεγάλα προβλήματα, ότι η μάνα του είναι στο ψυχιατρείο, γιατί η Άννυ έφυγε από το σπίτι της και δεν μπορούμε να την βρούμε. Τον ρωτούσα συνέχεια αν μου κάνει πλάκα. Τον ρώταγα αν κάποιος ψάχνει το παιδί. Προσπαθούσε να με πείσει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι της μητέρας του. Μετά από δέκα λεπτά μου είπε ότι το παιδί έφυγε από το διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα. Όταν μου είπε ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, εγώ πήγα να δω αν τα παπούτσια του παιδιού ήταν εκεί. Άρχισα να τον ρωτάω πως έφυγε το παιδί. Μου είπε «κατάλαβες ότι σου λέω ψέματα», τότε μου είπε ότι το παιδί δεν υπάρχει πια«Ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί» μου είπε. Ότι ένα πρωί καθώς ξύπνησε βρήκε το παιδί παγωμένο και τα χείλια του μελάνια και μου είπε ότι το έχει κρύψει και κανείς δε θα το βρει. «Αν εσύ δεν είχες πάει για δουλειά τίποτα δεν θα είχε συμβεί» είπε αλλά δεν μου είπε πότε πέθανε το παιδί…»

Πρόεδρος: Είπε τι έγινε το σώμα;

Κατηγορούμενος: Μου είπε βρήκε το παιδί νεκρό και περίμενε μερικές ώρες να σκεφτεί και μετά το έχει τεμαχίσει…

Πρόεδρος: Πότε έγινε τεμαχισμός και καθαρισμός του παιδιού;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω πότε έγιναν αυτά.

Όταν η απολογία του κατηγορουμένου Νικολάι ολοκληρώθηκε, ο πατέρας της Άννυ παρενέβη και φώναξε: «Λέει ψέματα, ξέρει τι έχει γίνει και δεν ξέρω γιατί λέει ψέματα», ενώ πρόσθεσε πως το δωμάτιο που κοιμόταν με την μικρή δεν κλείδωνε ποτέ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ