15-04-2021

Ήθελα να φύγω με το παιδί μου στη Γερμανία, είπε στην απολογία της η μητέρα της Άννυ

Απολογήθηκε σήμερα η μητέρα της Άννυ, Δημήτρινα Μπορίσοβα στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που την βαρύνει, μετά το φρικτό τέλος του παιδιού της.

Η κατηγορούμενη, αποφεύγοντας να πει το όνομα του συντρόφου της και πατέρα της Άννυ, τον αποκαλούσε «ο πρώτος κατηγορούμενος» και υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα στοιχείο που να την κάνει να ανησυχεί όταν το κοριτσάκι έμενε με τον πατέρα του.

Όπως ανέφερε στους δικαστές η μητέρα της Άννυ, θεωρούσε πως «ο πρώτος κατηγορούμενος» ήταν μόνο περιστασιακός χρήστης κάνναβης και πως όλο το διάστημα της σχέσης τους, εκείνη δούλευε, ενώ ο σύντροφός της είχε εργαστεί για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα.

Τόνισε επίσης, πως ποτέ δεν υπήρξε βίαιος με την Άννυ.

Πρόεδρος: Η εικόνα δηλαδή που είχατε, είναι ενός ανθρώπου που κάνει περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών;

Κατηγορούμενη: Ναι…

Η 25χρονη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν γνωρίζει αν ο σύντροφός της είχε «κάτι παραπάνω με τον Νικολάι», αλλά δεν απέκλεισε και να υπήρχε πράγματι κάτι μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κατηγορουμένη, όταν δούλευε και όταν ήταν στην Γερμανία, ρωτούσε συνεχώς την κόρη της αν είχε παράπονο από τον πατέρα της και η Άννυ δεν της είχε ποτέ τίποτε αρνητικό: «Ρώταγα την μικρή αν έχει κάποιο παράπονο από τον μπαμπά της, ανησυχούσα μόνο γιατί ξυπνούσε πιο νωρίς από τον πρώτο κατηγορούμενο και την ρωτούσα συνέχεια. Δεν τον έχω δει ποτέ να χρησιμοποιεί βία.

Μπροστά στο παιδί, εγώ δεν έχω δει να κάνει ποτέ ναρκωτικά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα και σε όλες αυτές τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μαζί του χαρούμενη, δεν μπορούσε να μου περάσει από μυαλό ότι θα συμβεί κάτι. Την ρώταγα αν είναι καλά, αν είχε παράπονο από τον μπαμπά, το μόνο παράπονο που είχε ήταν ότι ήθελε τη γιαγιά της. Δεν τον έχω δει ποτέ χάλια, δεν φαινόταν τοξικομανής, μίλαγε κανονικά μαζί μου, δεν είχε κανένα πρόβλημα…».

Η Μπορίσοβα είπε πως ακόμη και τώρα, δεν έχει απάντηση στο τι συνέβη στο κοριτσάκι και ότι ακόμη και όταν αστυνομικός της είπε πως ο σύντροφός της σκότωσε την Άννυ «το πρώτο που μπόρεσα να σκεφτώ, καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήταν ότι το παιδί έπεσε και χτύπησε».

Πρόεδρος: Σήμερα τι πιστεύετε; Αν την έχει σκοτώσει ποια ήταν αιτία; Βίαιος λέτε δεν ήταν, χρήστης ναρκωτικών, εξαρτημένος δεν ήταν λέτε, κάποια περίεργη σεξουαλική σχέση με τον Νικολάι λέτε μάλλον δεν είχε….τι έγινε; Πάει κάπου μυαλό σας;

Κατηγορούμενη: Όχι…

Αναφερόμενη στο ταξίδι που έκαναν στην Βουλγαρία «με τον πρώτο κατηγορούμενο» μετά την εξαφάνιση της Άννυ, είπε πως πήγαν με προτροπή του ίδιου και αφού εκείνος είχε μαζέψει κάποια πράγματα από το σπίτι. Στο λεωφορείο, όπως είπε η κατηγορούμενη, ο σύντροφός της, με αφορμή την δήλωση εξαφάνισης του παιδιού, την συμβούλευε να προσέχει τι θα πει για «να μην μου πάρουν το παιδί». Είπε επίσης, πως πριν φύγουν για την Βουλγαρία, ο σύντροφός της είπε πως η Άννυ εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου 2015.

Η μητέρα της Άννυ ρωτήθηκε από Έδρας αν σκόπευε να αφήσει τον πρώτο κατηγορούμενο και να πάει στη Γερμανία με την κόρη της και να ζήσει με τον Γερμανό φίλο της και απάντησε καταφατικά.

Πρόεδρος: Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Στην παρούσα αίθουσα δεν θα σας κρίνουμε σαν μητέρα, σας κρίνουμε για την πράξη που κατηγορήστε…ο σκοπός ήταν να πάτε εσείς και το παιδί σας στη Γερμανία, χωρίς τον πρώτο κατηγορούμενο;

Κατηγορούμενη: Έτσι είχα αποφασίσει εγώ, ο Γερμανός δεν ήξερε την ύπαρξη του πρώτου κατηγορουμένου, εγώ θα έμενα με Γερμανό και το παιδί μου, θα τον παντρευόμουν.

Πρόεδρος: Αυτά τα γνώριζε ο πρώτος κατηγορούμενος;

Κατηγορούμενη: Ότι θα τον παντρευτώ όχι, δεν του το είχα πει για να μην τσαντιστεί.

Πρόεδρος: Σας έχει χτυπήσει;

Κατηγορούμενη: Είχε γίνει ένα περιστατικό. Με πήρε τηλέφωνο μια μέρα στη δουλειά και μου είπε να τσακιστώ να πάω στο σπίτι. Εγώ κατάλαβα ότι είναι νευριασμένος και πήγα. Φώναζε και μου έλεγε να μπω σπίτι, εγώ δεν ήθελα να μπω και τότε με χτύπησε, μου είπε για το Facebook και ότι είχε διαβάσει κάποια μηνύματα. Εμένα μου φάνηκε περίεργο και τότε κατάλαβα ότι τα διάβασε ο Νικολάι και του τα είπε. Δεν με χτύπησε άλλη φορά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ