25-02-2021

Στη Δικαιοσύνη κατά αξιωματικού της Πυροσβεστικής, προσφεύγει ο Ιωάννης Καπάκης

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, εναντίον ανώτατου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, για την προσβλητική ανάρτηση του τελευταίου στο twitter και σε ηλεκτρονικά μέσα, μετά την χτεσινή παραίτηση του αρχηγού του Π.Σ., Ιωάννη Καρατζιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Καπάκης αναφέρει:

«Μετά και τη σημερινή επώνυμη συκοφαντική, αναληθή, εξυβριστική και περιέχουσα προσβολές κατά της προσωπικότητάς μου ανάρτηση του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννη Ζάχου, σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαι υποχρεωμένος να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη εναντίον του για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, αλλά και για την αποκατάσταση και ανάδειξη της αλήθειας».

Αυτό που εξόργισε τον κ. Καπάκη ήταν ότι ο αρχιπύραρχος Γιάννης Ζάχος, που υπηρετεί στο Αρχηγείο του Π.Σ. ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, έκανε σήμερα Πέμπτη την επίμαχη ανάρτηση στο διαδίκτυο, στην οποία υπερασπίζεται τον παραιτηθέντα αρχηγό, κάνει λόγο για διαπλοκή «πολιτικονομικοσυμβούλων του τέως υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ΓΓΠΠ, μη εξαιρουμένου και του αξιότιμου Γενικού Γραμματέα αυτής» και υπογραμμίζει ότι «τα λαμόγια βρίθουν», κάτι που τον προσβάλει προσωπικά.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτό το κείμενο φέρεται όμως και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, θα καλέσει σε γραπτή απολογία τον αρχιπύραρχο, ζητώντας του να αιτιολογήσει αυτά που ισχυρίζεται.

Σημειώνεται ότι ο παραιτηθείς αρχηγός του Π.Σ., μαζί με τον κ. Ζάχο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ζήτησαν και είχαν συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρατζιάς, υπέβαλε χτες την παραίτησή του στον κ. Τόσκα, μετά την απόρριψη δύο εισηγήσεων για Προεδρικό Διάταγμα, που είχε καταθέσει για την βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, ύστερα από αίτημα του αναπληρωτή υπουργού.

Όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματούχοι του υπουργείου, οι εισηγήσεις του αρχηγού δεν συμφωνούσαν με όσα είχε ζητήσει ο κ. Τόσκας, ο οποίος είχε τονίσει ότι ήθελε εναρμονισμό του βαθμολογίου στην Πυροσβεστική, με αυτό της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι συγκεκριμένες προτάσεις προκάλεσαν την αντίδραση από την πρώτη στιγμή και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Το θέμα θα έχει συνέχεια και στη Βουλή, καθώς έχει υποβληθεί ερώτηση από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ