29-10-2020

Τζιτζικώστας: Να αποπληρώσει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Την ανάγκη να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καλώντας τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη να αναλάβει δράση ως αρμόδιος υπουργός.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση, ώστε να αποκατασταθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Σημείωσε ότι «η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια και δεν μπορεί να συνεχιστεί». Ο ίδιος ανέφερε ότι θα βρεθεί λύση από την Περιφέρεια για τη μεταφορά μαθητών από ιδιώτες αν συνεχιστεί η επίσχεση στον ΟΑΣΘ.

Ζήτησε επίσης από τον υπουργό να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με φορείς της πόλης, ώστε να παραμεριστούν οι διαφωνίες και να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα του ΟΑΣΘ.

Επιπλέον, πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου φορέα για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, στον οποίο θα ενταχθούν οι αστικές συγκοινωνίες, το μετρό και η θαλάσσια συγκοινωνία, πρόταση που κατέθεσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και ζήτησε να κάνουν ένα βήμα καλής θέλησης και να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους, ώστε να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό.

Όσον αφορά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία συμφωνία αλήθειας με τον κόσμο, είπε αυτά που μπορεί να κάνει, ήταν μία πολύ σοβαρή και μετρημένη παρουσία. Μένει μόνο να δούμε αν θα τα υλοποιήσει».