27-02-2021

Στο «νησί των ιπποτών» στις 23/9 το συνέδριο των νέων αγροτών

Στη Ρόδο, επέλεξε να πραγματοποιήσει φέτος το 23ο Συνέδριό της, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και το θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένο το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι «Νέοι Αγρότες, καλλιεργούμε το συνεργατισμό».

Μέσα από το συνέδριο, τις θεματικές του και τα εργαστήριά του, οι νέοι αγρότες της χώρας αναμένεται ότι θα διαμορφώσουν προτάσεις πολιτικής για τα αγροτικά ζητήματα και για πρώτη φορά, για τα αλιευτικά ζητήματα και τις υδατοκαλλιέργειες της χώρας μας.

Η επιλογή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγινε με κριτήρια την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των νέων αγροτών των νησιών, που αποτελούν δυναμικό κομμάτι της τοπικής αγροτικής δραστηριότητας και έχουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης.

Έχουν κληθεί για να παραστούν και να μιλήσουν αγρότες – εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν πετυχημένα συνεταιριστικά σχήματα και πρακτικές.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ