06-03-2021

«Οι καταγγελίες Πατούλη δεν αφορούν δημόσιο χώρο», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ε. Κυπριανίδου

«To Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, το οποίο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει “υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας”, δεν υφίσταται από καιρού ως τέτοιο και οι συγκεκριμένες εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις ανήκουν σε ιδιώτη», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού Τομέα Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου.

Το γεγονός αυτό, συνεχίζει η κ. Κυπριανίδου, «όφειλε να το γνωρίζει ο κ. Πατούλης και να «μην επιρρίπτει εν αδικώ ευθύνες» σε μη αρμοδίους.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής, προσθέτει η αντιπεριφερειάρχης, «απέστειλε τις αρμόδιες υπηρεσίες της να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος τελεί υπό κατάληψη, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ιδιωτικό». Στη συνέχεια, σημείωσε και ενώ διαπιστώθηκαν θέματα τα οποία τον καθιστούν προβληματικό για τους αλληλέγγυους και τους μετανάστες «ενοίκους», προωθήθηκαν εντολές αντιμετώπισης και διευθέτησης του ζητήματος προς τον άμεσα υπεύθυνο φορέα που είναι ο δήμος Αθηναίων.

Νωρίτερα, για το θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση το εν λόγω νοσοκομείο, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του κ. Πατούλη, ενώ το θέμα σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ