05-03-2021

Νοσοκομείο Πατησίων: Για υγειονομική βόμβα μιλά ο Γ. Πατούλης – Η απάντηση του νοσοκομείου

Να παρέμβει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις συνθήκες στο γενικό νοσοκομείο Πατησίων, που τελεί υπό κατάληψη και στεγάζονται εκεί πρόσφυγες και μετανάστες ζητά η ΚΕΔΕ, με αφορμή δημοσίευση στο “vimaonline”, σχετικής έκθεσης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, τονίζει, ότι αν οι κύριοι Π. Πολάκης και Ι. Μπασκόζος δεν δράσουν άμεσα τότε να παραιτηθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, που επικαλείται τη σχετική ανάρτηση, οι συνθήκες που επικρατούν στο υπό κατάληψη κτίριο αποτελούν «υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας».

Η απάντηση του νοσοκομείου

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων” από την πρώτη μέρα της κατάληψης του κτηρίου (21 Ιουλίου), που βρίσκεται στην οδό Χαλκίδος 19 στα Πατήσια, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς, Δ/νση αστυνομίας-ΕΚΕΠΥ-Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, το οποίο φυλάσσεται όλο το 24ωρο από προσωπικό ασφαλείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο στο οποίο ανήκει και το πρώην νοσοκομείο Πατησίων, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Χαλκίδος 19 δεν ανήκει στο νοσοκομείο, απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ