27-02-2021

Ένωση δικαστών ή Ένωση… κάποιων δικαστών;

Μόνο στα… ψιλά δεν πέρασαν από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ορισμένους δικαστές οι οποίοι «είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».

Η αντίδραση της ΕΝΔΕ ήταν, για όσους δεν θυμούνται, άμεση και σκληρή, χαρακτηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για «θεσμική εκτροπή». Οι δικαστές και εισαγγελείς έφτασαν μέχρι το σημείο να ζητήσουν την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου και έτσι ο κ. Πολάκης έδωσε, στη συνέχεια, κατάθεση στον Άρειο Πάγο για να αποδείξει τα λεγόμενά του. 

Συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση;

Ο Γιώργος Κύρτσος ήταν σήμερα καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ένα απ’ αυτά πως το κόμμα του είχε επιρροή στη Δικαιοσύνη.

Μια τέτοια δήλωση, όπως η παραπάνω, είναι ικανή για να προκαλέσει την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων; Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές όχι και μάλλον δεν θα είναι ούτε στο μέλλον.

Πρόταση δεν σύνταξε η ΕΝΔΕ ούτε μετά την ασυνήθιστη ανακοίνωση της Κομισιόν που ερμηνεύτηκε από την πλειοψηφία του Τύπου ως παρέμβαση στη δικαιοσύνη και έκφραση στήριξης στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος παραπέμφθηκε για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετείου Αθηνών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Για το παραπάνω θέμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Αναλυτικά, τα όσα είπε σήμερα, στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Κύρτσος:

ΔΗΜ: Θα συζητηθεί το θέμα Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ τώρα στις Βρύξέλλες;

ΚΥΡΤΣΟΣ: “Ναι νομίζω πως θα συζητηθεί, στην ουσία θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση σε κάποια φάση επιστολή όπου θα αναγνωρίζει την ορθότητα των στοιχείων ή τέλος πάντων ότι δεσμεύεται από τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία  ή εφόσον υπάρχει ένα ελληνικό πρόγραμμα- εγώ είμαι και στην επιτροπή προγράμματος του μνημονίου- εάν τώρα αλλάξεις στη μέση του προγράμματος τις βασικές μνημονιακές παραδοχές θα γίνει χάος”.

ΔΗΜ: Δεν είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη εάν η ελληνική κυβέρνηση πει ότι το έλλειμμα  ήταν 15, κάτι %  και όχι 9, κάτι…

ΚΥΡΤΣΟΣ: “Ο Γεωργίου ανέλαβε αφότου είχαμε μπει στο μνημόνιο. Ανέβασε το έλλειμμα από 13, κάτι στο 15, κάτι , εντάξει, επειδή έγιναν πιο αυστηροί οι κανονισμοί για τα χρέη των ΔΕΚΟ, τα οποία είχαν κρατική εγγύηση. Εμείς είχαμε μπει πρωτού αναλάβει ο Γεωργίου και τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας πως μπήκαμε αλλά ότι οι άλλοι έχουν βγει από το μνημόνιο”.

ΔΗΜ: Κ. Κύρτσο η ΝΔ γιατί δεν κάνει δήλωση για το θέμα δεδομένου ότι τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν επί δικιάς της διακυβέρνησης και ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι θέλει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό , γιατί δεν βγαίνει η ΝΔ να πει εάν δέχεται τα στοιχεία;

ΚΥΡΤΣΟΣ: “Τι δήλωση να κάνει; Αυτή τη στιγμή έχει κατασκευάσει ένα θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι υπάρχει μία εσωτερική αναταραχή στη ΝΔ”.

ΔΗΜ: Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Η Δικαιοσύνη.

ΚΥΡΤΣΟΣ: “Κοιτάξτε κάθαρση με τον Βγενόπουλο, αλλά κάλυψη στον Μπόμπολα. Μη μας δουλεύουνε κιόλας. Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές  επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια  και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν  μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Άσε δε που έχει και συντεχνιακή λογική η δικαιοσύνη, διότι έχει καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις, έχουν δώσει αυξήσεις στους εαυτούς τους, έχουν πάρει αναδρομικά και άντε να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα. Η ΝΔ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να αρπαχτούν οι δήθεν μητσοτακικοί με τους δήθεν καραμανλικούς . Νομίζουν ότι θα σωθούν με τα ανύπαρκτα εσωκομματικά της ΝΔ. Ο Τσακαλώτος, ο αρχηγός της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, των λεγόμενων 53, κατεβάζει εισηγήσεις που γκρεμίζει το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, και δεν ασχολείται κανένας”. 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ