17-02-2021

Με “λευκή νύχτα” απαντάει ο δήμος Κομοτηνής στην πτώση του τζίρου

“Λευκή νύχτα”, δηλαδή ανοιχτά καταστήματα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, προγραμματίζει ο δήμος Κομοτηνής, ως απάντηση στην κρίση και την πτώση του τζίρου της αγοράς.

Η “λευκή νύχτα” μάλιστα είναι η δεύτερη για την περιοχή, καθώς έναν χρόνο πριν είχε λάβει χώρα η πρώτη απόπειρα.

Αυτήν την φορά η «λευκή νύχτα» που αναμένεται για τις 22 Σεπτεμβρίου, έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2oυ Φεστιβάλ Via Egnatia, που θα ολοκληρωθεί με εκδηλώσεις στην περιφερειακή ενότητα της Ροδόπης από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση θα συνδυαστεί και με την αργία εκείνων την ημερών στην Βουλγαρία λόγω της εθνικής τους επετείου, γεγονός που αναμένεται να τονώσει τον αγοραστική κίνηση, αφού αποτελεί πλέον μία νέα πραγματικότητα για την Θράκη η μεγάλη επισκεψιμότητα από την Βουλγαρία τα τελευταία τρία χρόνια μετά την διάνοιξη της συνοριακής διόδου Νυμφαίας-Μακάζα που διέρχεται από την Ροδόπη.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ, ενώ στόχος αυτή την φορά θα είναι να πεζοδρομηθεί όλο το κέντρο της Κομοτηνής με αφορμή και την «παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

«Ευελπιστούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό των εμπόρων και των καταναλωτών με την κίνηση αυτή», επισήμανε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κική Κωνσταντινίδου, «προκειμένου να ξαναγίνει το εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής η καρδιά της αγοράς της Θράκης και η καρδιά της αγοράς των γειτονικών χωρών. Είναι μία κίνηση που θέλουμε να την καθιερώσουμε κάθε χρόνο και συνεχώς να την εμπλουτίζουμε και με άλλες δράσεις», τόνισε η ίδια.

Παράλληλα με την «λευκή νύχτα», το ίδιο βράδυ στην Κομοτηνή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Via Egnatia, στο Βυζαντινό φρούριο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εργασίες περαίωσης και ανάδειξης του κάστρου της Κομοτηνής», καθώς και η κεντρική συναυλία με την τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου μετά την ξενάγηση στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ξεκινήσει μια ξεχωριστή δράση ποικίλων εκδηλώσεων από τα στέκια όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης που θα καταλήξει με το χορευτικό αντάμωμα «Τι τρανός χορός θα γένει» στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Το Φεστιβάλ Via Egnatia, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με εκδήλωση – συζήτηση για την αρχαία Εγνατία Οδό σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης στη Λέσχη Κομοτηναίων, ενώ στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα «Synergia στη Ροδόπη» από το κίνημα «καταναλώνω ό,τι παράγω».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ