20-01-2021

Κώστας Σακκάς: Γιατί επέλεξα τη φυγή

Ο Κώστας Σακκάς ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον Μάριο Σεϊσίδη στην Σπάρτη την περασμένη εβδομάδα, έδωσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία αρνήθηκε τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς», γεγονός που επιβεβαίωσαν και τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης.

Στη συνέντευξή του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη φυγή λέγοντας: «Επέλεξα τη φυγή, επέλεξα να φυγοδικήσω καθώς η ρεβανσιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών, οι συνεχείς συλλήψεις, οι συνεχείς παραπομπές σε δίκες για τα ίδια αδικήματα, το διαρκές κυνηγητό και η στοχοποίησή μου με έθεταν σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Επίσης, η δήθεν παραβίαση των αυστηρότατων όρων της αποφυλάκισής μου, η παρουσίασή μου ως επικίνδυνου τρομοκράτη από τα ΜΜΕ δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή πέρα από τη φυγή. Ενστικτωδώς, αν θέλετε, ενήργησα. Ο άνθρωπος ρέπει από τη φύση του προς την ελευθερία. Δεν μου επέτρεψαν άλλη επιλογή».

Αναφερόμενος στις συνθήκες σύλληψής του καταγγέλλει, δείχνοντας παράλληλα τα σημάδια στα μπράτσα του, τον άγριο ξυλοδαρμό, τόσο του ιδίου, όσο και του συντρόφου του, που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε και πνιγμό.

«Η σύλληψή μας ήταν εντελώς τυχαία. Πέσαμε σε μπλόκο της τροχαίας και της ομάδας ΔΙΑΣ. Εμείς δεν φέραμε οπλισμό. Επιχειρήσαμε αναστροφή με το αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουμε, ενώ στην καταδίωξη που ακολούθησε οι αστυνομικοί μάς πυροβόλησαν πέντε με έξι φορές σε ευθείες βολές και όχι στον αέρα, όπως υποστηρίζουν. Εγκλωβιστήκαμε σε πιλοτή, σε ένα γκαράζ αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί μάς περικύκλωσαν με προτεταμένα τα όπλα. Παρά το γεγονός ότι δεν αντισταθήκαμε, και πώς να αντισταθείς όταν είσαι περικυκλωμένος και σε σημαδεύουν, μας κακοποίησαν άσχημα τόσο κατά τη διάρκεια της σύλληψης όσο και στο αστυνομικό τμήμα. Βιαιοπράγησαν εναντίον μας πολυμελείς ομάδες αστυνομικών, υποβάλλοντάς μας μάλιστα και στο βασανιστήριο του πνιγμού. Δεν αρνηθήκαμε τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, ζητήσαμε προηγουμένως να γίνει σεβαστό το νόμιμο αίτημά μας για επικοινωνία με τους δικηγόρους μας», συμπληρώνει ο Κώστας Σακκάς.

Ο Δημήτρης Κατσαρής, δικηγόρος του Κώστα Σακκά, ζήτησε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του πελάτη του, τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Το αίτημα έγινε αμέσως δεκτό και οι αστυνομικές αρχές μετά τον άγριο ξυλοδαρμό των κατηγορουμένων εμφανίστηκαν… συνεργάσιμες.

Ήδη έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατά των αστυνομικών για τις βιαιοπραγίες και τους πυροβολισμούς εναντίον των κατηγορουμένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ