13-04-2021

Ένα βήμα πριν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Την αναστολή των κινητοποίησεων των εργαζομένων στο ΟΑΣΘ για «τρεις, τέσσερις ημέρες», πρόκειται να εισηγηθεί στη συνεδρίασή τους, την προσεχή Δευτέρα 8 Αυγούστου, ο πρόεδρός του σωματείου, Δημήτρης Τσερμενίδης, όπως επεσήμανε ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά και τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης, αλλά και με στόχο να δώσουμε επιπλέον χρόνο στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να κατανοήσει την αναγκαιότητα υλοποίησης της συνάντησης που του ζητάμε από τον Μαϊο του 2015, θα εισηγηθώ την ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεων», τόνισε ο κ. Τσερμενίδης. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν συζητάει μαζί μας. Ακόμα και να θέλει την αλλαγή των συμφωνηθέντων της πολιτείας με τον Οργανισμό, δεν θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο για όποιο θέμα προτίθεται να μας θέσει».

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε: «Του αναλύσαμε τις θέσεις μας, ενώ του θέσαμε επί τάπητος τα αιτήματά μας και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης και ως συνέπεια και των θέσεων εργασίας μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σημερινή συνάντηση ορίστηκε ραντεβού των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ), αύριο Παρασκευή, στις 13:00.

Υπενθυμίζεται, ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους επί δύο μήνες, ήτοι περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης, το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατ. ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ