12-02-2021

Τεράστιες καταστροφές στο Μουζάκι μετά το χαλάζι

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες του δήμου Μουζακίου, από το χαλάζι που είχε το μέγεθος «καρυδιού», οι οποίες αφορούν σε δενδροκαλλιέργειες, μποστανικά, αμπέλια, βαμβάκια, καπνό, καλαμπόκια και σε άλλες καλλιέργειες με συνέπεια, οι αγρότες να έχουν περιέλθει σε απόγνωση.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ και του ζήτησε να προχωρήσει η υπηρεσία του σε άμεσες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές στις καλλιέργειες, από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Ο κ. Κουρεμπές διαβεβαίωσε το δήμαρχο Μουζακίου, πως η υπηρεσία του θα κινηθεί άμεσα ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών, αποτίμησή τους και άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.Παράλληλα, ο δήμαρχος Μουζακίου απέστειλε επιστολή και στον αρμόδιο υπουργό, κοινοποιώντας την στους τοπικούς βουλευτές, ζητώντας και τη δική τους συνδρομή στην αποζημίωση των αγροτών από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν.

Ανάμεσα σε άλλα τονίζει στην επιστολή, πως «δυστυχώς, οι περιοχές που επλήγησαν είναι από τις πλέον δυναμικές, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς. Τους παραγωγούς που είχαν ήδη προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ