08-03-2021

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Μαρινόπουλο σε όλη την Ελλάδα

Σε οργανωμένες κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος ΑΕ» μετά την αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα που κατέθεσε η εταιρεία.

Στην Αττική, εργαζόμενοι στην εταιρεία και τα κλαδικά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην οδό Αγίου Δημητρίου 63, στον Άλιμο, όπου φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία κρύφτηκε για να αποφύγει την συνάντηση μαζί τους και με τα σωματεία.

Σήμερα, Τετάρτη πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο ίδιο σημείο. Να σημειωθεί ότι κινητοποίηση για την Τετάρτη είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη Κυριακή στη συνέλευση συγκάλεσαν τέσσερα κλαδικά σωματεία της Αττικής, «με σκοπό να οργανωθεί η παρέμβαση των εργαζομένων απέναντι στις εξελίξεις που δρομολογούν τα επιχειρηματικά παιχνίδια και συμφέροντα».

Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας» διοργάνωσε συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ., της Τρίτης στο κατάστημα του Βαρδάρη, στην οποία συμμετείχαν και κλαδικά σωματεία. Σήμερα, Τρίτη, θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 7 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονια» και στην Ευκαρπία, ενώ οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα της πόλης την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ..

Στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, έγινε συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης στο κατάστημα «Καρφούρ» στην Αμμουδάρα. Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων «Καρφούρ – Μαρινόπουλος, αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι της εταιρείας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να συμμετάσχουν μαζικά στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων με έναρξη την Παρασκευή 1η Ιούλη οπότε και θα εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης που υπέβαλλε η «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε έκτακτη σύσκεψη – συνέλευση σήμερα στις 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην Καβάλα, το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας προχώρησε σε έκτακτη Γενική συνέλευση στις 9:30 το βράδυ της Τρίτης έξω από το κεντρικό σούπερ μάρκετ προκειμένου οι εργαζόμενοι του «Μαρινόπουλου», να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.

Στην Πάτρα, οι εξελίξεις στο «Μαρινόπουλο» και οι ανατροπές στα εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 19.30, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, (πλ. Γεωργίου, Πάτρα).

Πηγή: 902.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ