24-02-2021

Λαμία: Σφραγίστηκε αποθήκη με επικίνδυνα απόβλητα στα Οινόφυτα

Επικίνδυνα απόβλητα εντοπίστηκαν σε εγκαταστάσεις εταιρείας χημικών στην περιοχή Ρουμάνια, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι που τα εντόπισαν έδωσαν εντολή να σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς η ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων εντοπίστηκε μετά από καταγγελίες και μάλιστα όπως περιγράφει «τα αποθήκευε για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη…». Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνει ότι «η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία» και ότι εκτός από την σφράγιση των αποθηκών «ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου» όπως σημειώνει.

Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ