06-05-2021

Αβραμόπουλος: Οι μετανάστες κινδυνεύουν να μετατραπούν σε βαποράκια

Ως βαποράκια από τους εμπόρους ναρκωτικών, κινδυνεύουν να χρησιμοποιηθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που περνάνε τα σύνορα της Ευρώπης, προειδοποίησε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Οι μετανάστες και τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων πιθανότατα χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση ναρκωτικών», είπε ο Επίτροπος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα, με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ), που εδρεύει στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

«Το εμπόριο κοκαΐνης συνδέεται με τρομοκρατικές οργανώσεις που μετέχουν στη συριακή σύρραξη. Αυτό το γνωρίζουμε. Όμως το εύρος αυτού του δεσμού δεν είναι ιδιαίτερα σαφές», συνέχισε.

«Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στους διακινητές» οι οποίοι «δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απελπισμένους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στην ετήσια έκθεση του ΕΚΠΝΤ επισημαίνεται η αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, η επανεμφάνιση του ecstasy και η ανάπτυξη διαδικτυακών αγορών απ’ όπου διακινούνται οι ουσίες αυτές. «Το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη δεν εξαλείφεται», σχολίασε ο Επίτροπος κάνοντας λόγο για «νέα προϊόντα, νέες μεθόδους χρήσης, νέες αγορές και ως εκ τούτου, νέους κινδύνους για την υγεία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ