22-02-2021

Απεργίες το Σαββατοκύριακο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, ενώ τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς -λεωφορεία και τρόλεϊ- θα κινηθούν κανονικά.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Μαΐου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαΐου ωστόσο, θα τραβήξουν χειρόφρενo όλα τα ΜΜΜ.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

Τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17.00, στην Πλατεία Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ