18-01-2021

Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει το «Πλοίο της Ειρήνης»

Σήμερα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το «Πλοίο της Ειρήνης».

Προέρχεται από  την Ιαπωνία και  πραγματοποιεί παγκόσμιο ταξίδι με αιτήματα, έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά και χωρίς πολέμους.

Φορείς και οργανώσεις έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις υποδοχής στις οποίες  έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος Πειραιά, η Περιφέρεια Αττικής, ο Ο.Λ.Π. και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς προσκεκλημένων και ψήφισμα με τίτλο Μεσογειακή Έκκληση Ειρήνης και Αλληλεγγύης, το οποίο θα διαβάσει ο αφρικανικής καταγωγής ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιέ, μετανάστης δεύτερης γενιάς. Στο σύντομο πρόγραμμα θα συμμετέχει με τη λύρα του και ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης. Με δικό τους μήνυμα θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του Ε’ Γυμνασίου Κερατσινίου, ύστερα από πρωτοβουλία του αντίστοιχου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Μετά την εκδήλωση υποδοχής, κοινή αντιπροσωπεία του Πλοίου της Ειρήνης και ελληνικών οργανώσεων θα μεταβεί στο Δημαρχείο Περάματος.

Το Πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευή όπου και θα αναχωρήσει για την Κατάνια της Ιταλίας. Από τον Πειραιά θα επιβιβαστεί ο γιατρός Αντώνης Ρόμπος, ως εκπρόσωπος του ελληνικού κλάδου της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ