19-01-2021

Μηνυτήρια αναφορά Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων, όπως δωροληψία υπαλλήλου-δικαστικού λειτουργού, εμπορία επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος και τυχόν άλλες, κατέθεσε ο Α. Βγενόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου MIG σε συνέντευξη Τύπου, “στις πράξεις αυτές φαίνονται ότι εμπλέκονται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μία επιχειρηματίας φίλη της και ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα”.

Όπως υποστήριξε, σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην σχετική μηνυτήρια αναφορά «οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κυρία Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη».

Ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι “με τους επικοινωνιακούς, και όχι μόνον, χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου και της κυρίας Θάνου η Ελληνική Δικαιοσύνη εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου στις πρωτοφανείς και απολύτως κακόπιστες ενέργειες των αξιωματούχων της εναντίον της MIG και των στελεχών της, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν τη διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου ως γνωστόν η MIG και άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές έχουν προσφύγει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας ποσό της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ και επίσης ανέφερε ότι η MIG έχει ήδη καταθέσει αίτημα Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του ίδιου Διεθνούς Δικαστηρίου, ώστε να διαταχθεί η Κύπρος να απέχει από τις ενέργειες αυτές”.

Τέλος ο κ. Βγενόπουλος απευθυνόμενος δημοσίως προς τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, τον κάλεσε να συνεχίσει τη σωστή, όπως τη χαρακτήρισε μάχη, κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, «χωρίς όμως να στηρίζει τους αξιωματούχους εκείνους που βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση για την τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ