19-01-2021

Βαρύτατες κατηγορίες στα μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας για την υπόθεση κυκλώματος που εξαπατούσε επενδυτές, για τη δράση του οποίου είναι κατηγορούμενα συνολικά 23 πρόσωπα, Έλληνες και αλλοδαποί.

Πέντε από τους εμπλεκόμενους, που συνελήφθησαν με εντάλματα και θεωρούνται ηγετική ομάδα, οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι στην Εισαγγελία Ποινικής Δίωξης με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει σε 60 σελίδες τον τρόπο δράσης του κυκλώματος σε βάρος δεκάδων επιχειρηματιών και άλλων, μέσω «πυραμιδικού» τύπου επενδύσεων.

Για την υπόθεση, που απασχολεί τους οικονομικούς εισαγγελείς και την αρμόδια Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα εξής αδικήματα: Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, άμεση συνέργεια σε απάτη,νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνέργεια σε αυτήν.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, δύο άντρες και οι τρεις γυναίκες, οδηγήθηκαν ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι απολογίες τους θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 13 Μαϊου και την Κυριακή, 15 Μαϊου, ενώ για την υπόθεση εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, ένα διεθνές και ένα ευρωπαϊκό.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ