27-02-2021

Πασχαλινό γεύμα για τους άστεγους από τον Δήμο Πειραιά

Πατροπαράδοτη μαγειρίτσα θα προσφερθεί το Μεγάλο Σάββατο, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, στους άστεγους, που βρίσκονται στο λιμάνι καθώς και σ’ αυτούς που διαμένουν στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και παραδοσιακό αρνί την Κυριακή του Πάσχα καθώς επίσης κόκκινα αυγά και εδέσματα.

Το κόστος της κοινωνικής αυτής δράσης καλύφθηκε από δωρεά του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών. Τη διανομή έχει αναλάβει η ομάδα εθελοντών Alex.

Επίσης, η Αστική Εταιρεία Εκτελωνιστών Αθηνών-Πειραιώς προσέφερε συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία διανεμήθηκαν ήδη σε 100 από τις ωφελούμενες οικογένειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π., οι οποίες επελέγησαν με βάση οικονομικά κριτήρια.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε: «Κάθε ημέρα προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όμως τις Άγιες αυτές ημέρες, η προσπάθεια εντείνεται, με σκοπό να υπάρχει τουλάχιστον φαγητό για όλους. Γι’ αυτό, για άλλη μια φορά, διοργανώσαμε γεύμα αγάπης με παραδοσιακές γεύσεις για τους άστεγους συμπολίτες μας, που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο να κάνουμε την καθημερινότητά τους πιο ανθρώπινη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Σύλλογο Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών και την Αστική Εταιρεία Εκτελωνιστών Αθηνών – Πειραιώς, για την πρωτοβουλία τους να προσφέρουν στους άπορους της πόλης μας. Εύχομαι το αίσθημα αλληλεγγύης, που τους διακρίνει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα, έτσι ώστε και άλλοι σύλλογοι και φορείς του Πειραιά, να ευαισθητοποιηθούν και να προσφέρουν στο συνάνθρωπο. Καλό Πάσχα σε όλους».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ