01-03-2021

Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, αλλά δεν πραγματοποιούνται ακόμα δρομολόγια

Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη μετά την απομάκρυνση των σκηνών από τους ίδιους τους πρόσφυγες και την τοποθέτησή τους παράλληλα με τη γραμμή, σύμφωνα με την αστυνομία αλλά δεν διεξάγονται προς το παρόν δρομολόγια, καθώς όπως εξήγησε αρμόδιος υπάλληλος του ΟΣΕ, πρέπει να απομακρυνθούν οι σκηνές και από τα πλάγια των γραμμών.

«Για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία θα πρέπει να απομακρυνθούν πλήρως οι σκηνές από τον περιβάλλοντα χώρο και να γίνει έλεγχος ασφαλείας στις γραμμές», εξήγησε.

Η αστυνομία ξεκίνησε από χθες Μεγάλη Τρίτη, τη διανομή φυλλαδίων τού υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τα οποία ενημερώνονται οι πρόσφυγες για τα σύνορα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τη διαδικασία ασύλου και μετεγκατάστασης.

Συγκεκριμένα, στα φυλλάδια αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και ότι ο καταυλισμός της Ειδομένης δεν καλύπτει τις βασικές καθημερινές ανάγκες των προσφύγων και θα τερματίσει τη λειτουργία του.

Οι πρόσφυγες καλούνται να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με γρήγορο και συντονισμένο τρόπο, υπό την ευθύνη των ελληνικών Αρχών, ενώ σημειώνεται πως μετά τη μεταφορά τους στα κέντρα φιλοξενίας θα τούς δοθούν πληροφορίες, τόσο για τη διαδικασία απόκτησης ασύλου στην Ελλάδα όσο και για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αλλά και για το πώς μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με συγγενικά τους πρόσωπα, που βρίσκονται ήδη σε κάποια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Προχθές αναχώρησαν από την Ειδομένη δύο λεωφορεία για τον χώρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ