08-03-2021

Στην αναμονή πάνω από 1.000 υποψήφιοι οδηγοί στη Β. Ελλάδα λόγω αποχής των εξεταστών

Η διελκυστίνδα μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων εξεταστών οδήγησης και των ιδιωτών εκπαιδευτών οδήγησης, έχει υποβάλει σε ουρά αναμονής περισσότερους από χίλιους υποψήφιους οδηγούς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι υπάλληλοι εξεταστές απέχουν εδώ και πολύ καιρό από τα καθήκοντά τους, πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας τους.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, επιχείρησε να παρέμβει συμβιβαστικά, ορίζοντας έκτακτες εξετάσεις οδήγησης εντός του ωραρίου των υπαλλήλων της διεύθυνσης συγκοινωνιών για δύο ημέρες και σε συνεννόηση με τους ιδιώτες εκπαιδευτές, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Όμως χθες Δευτέρα, οι εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, σε κάποια σημεία λόγω αποχής των υπαλλήλων- εξεταστών και σε άλλα λόγω αποχής των σχολών οδήγησης.

Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη, ο κ. Παυλίδης επανήλθε σήμερα Τρίτη με νέα του δήλωση, με την οποία καλεί «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σεβαστούν τους πολίτες στα πλαίσια των δικαιωμάτων τα οποία έχουν και μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις».

«Κανείς μας δεν δικαιούται να ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας. Αυτούς υπηρετούμε, αυτούς εξυπηρετούμε», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ