07-03-2021

«Πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση Μπουλούτα και Φόρου στην Κύπρο

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να εκδοθούν στην Κύπρο οι δύο συνεργάτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκου Φόρος, προκειμένου να δικαστούν στην Κύπρο για τα 2 από τα 4 αδικήματα που τους εκζητούσαν οι Κυπριακές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Οι κ.κ. Μπουλούτας και Φόρος φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Ειδικότερα, ο κ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο κ. Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Οι Κυπριακές αρχές τους αποδίδουν τις κατηγορίες:

1) της χειραγώγησης της αγοράς,

2) της συνωμοσίας προς καταδολίευση,

3) της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και

4) της τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κ. Μπουλούτας και κατά πλειοψηφία (4-1) ο κ. Φόρος πρέπει να εκδοθούν μόνο για δυο αδικήματα και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό».

Παράλληλα, ο ‘Αρειος Πάγος απέρριψε το αίτημά των δύο στελεχών της πρώην Λαικής Τράπεζας να γίνει στην Ελλάδα τόσο οι ανακριτικές πράξεις, όσο και η δίκη τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ